Presedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, sambata, pentru News.ro, ca emotia colectiva uriasa si deznadejdea provocate de catre ordonanta privind codurile penale nu poate contrabalansata prin demonstratia in sprijinul guvernului Grindeanu pe care PSD intentioneaza sa o organizeze, singurele solutii fiind fie abrogarea OUG, fie respingerea ei rapida in Parlament, transmite News.ro. La randul sau, deputatul liberal Cezar Preda considera o eventuala manifestatie a PSD drept "o mare greseala".

Protestul de vineri din Piata Victoriei Foto: Hotnews

"Faptul ca PSD se gandeste la o contramanifestatie arata cat de mult inteleg ei ce se intampla. Aceasta emotie colectiva nu va putea fi contrabalansata de un miting de partid. Ordonanta a provocat o asemenea deznadejde si o emotie colectiva uriasa incat singura solutie este abrogarea de urgenta a ordonantei sau respingerea ei rapida in Parlament", a declarat Raluca Turcan.

Deputatul liberal Cezar Preda a afirmat ca orice partid care incearca sa faca o contra-manifestatie face o mare greseala, precizand ca OUG prinvind modificarea Codurilor penale trebuie dezbatuta in regim de urgenta in Parlament pentru a arata ca exista vointa politica de a respecta ceea ce cere strada.

"Nu trebuie politizata actiunea din strada a societatii romanesti din aceste zile. Ea este pura, curata, chiar daca anumite partide incearca sa se lipeasca de ea, parerea mea e ca e o greseala. Partidul National Libearl simte exact ce simte si strada, este de acord cu solicitarile societatii civile, dar asta nu inseamna ca intervine in aceasta miscare libera a societatii civile", a declarat deputatul PNL, pentru News.ro.

Cezar Preda a precizat ca "orice partid, inclusiv PSD, incearca sa faca o contra-manifestatie face o mare greseala".