Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu au parut joi sa se distanteze de ministrul Justitiei, Florin Iordache, in conditiile in care liderul PSD spune ca a avut o singura discutie cu acesta, la numirea in functie, cand Iordache a cerut libertatea de a-si alege singur secretarii de stat, iar premierul afirma ca a discutat cu acesta doar despre aspectele formale legate de indeplinirea "procedurilor interne" cerute de legislatie.

"Nu am avut nicio discutie cu ministrul Justitiei de la instalarea sa in functie pana azi. Nici formala, nici informala. Am avut o singura discutie, la inceput, mi-a cerut sa aiba libertatea de a decide care sunt secretarii de stat, sa nu fie oameni politici, asta a fost singura discutie. I-am spus ca nimeni din partid nu va discuta cu dumnealui, nu va incearca sa-l influenteze", a declarat Dragnea, intr-o conferinta comuna cu Sorin Grindeanu, la intrebarile presei.

Sorin Grindeanu, tot la intrebarile ziaristilor, a spus ca el s-a interesat mai degraba de respectarea tuturor procedurilor legale prevazute in astfel de situatii.

"Eu i-am cerut ministrului Justitiei sa vina cu o pozitie clara in fata guvernului, rapida, pentru ca lumea iesea in strada pentru ceva ce eu nu am facut. Am cerut sa se respecte procedurile, am intrebat in sedinta, s-au respectat toate procedurile? Da", a precizat Grindeanu, dupa care a intarit:

"Tot ce am cerut eu e sa se duca toate procedurile interne conform legii. Am avut o singura discutie cu ministrul Justitiei. I-am cerut sa respecte tot ce inseamna proceduri astfel incat cand vine cu o propunere lucrurile sa fie cat se poate de clare. Mi s-au dat asigurari ca procedurile au fost conforme legii".