Sedinta Comitetului Executiv National al PSD a inceput cu jumatate de ora intarziere, Liviu Dragnea ajungand in sala de sedinta la ora 12.30, alaturi de premierul Sorin Grindeanu si de secretarul general al partidului, Marian Neacsu. Acestia nu au facut declaratii presei, insa au fost intampinati de grupul de parlamentari USR care au organizat un protest in fata usii salii PSD. La sedinta se afla si ministrului Justitiei Florin Iordache, care de asemenea a venit grabit, inaintea celor trei, si nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Sorin Grindeanu si Liviu DragneaFoto: Agerpres

Dragnea a anuntat ca va face o conferinta de presa la final. De precizat ca acesta a venit pe alta parte la sala PSD decat o face de obicei, reusind sa evite astfel presa.

Vezi mai jos un clip PressOne cu momentul in care Dragnea vine la sedinta PSD si este intampinat de parlamentarii USR, care striga "Hotii!". Potrivit Mediafax, Dragnea ii intreaba pe acestia: "Ati venit cu batele? Aveti si petarde?"

Singurul care a vorbit de ordonanta data de Ministrul Justitiei a fost Codrin Stefanescu, secretar general adjunct, care a spus ca "mergem mai departe". Tot el a declarat ca problema unor contramanifestatii organizate de PSD se va decide in sedinta de astazi.

"Nu, de retras nu retragem nimic. Mergem pana la capat, avem un vot in spate, am promis romanilor ca vom scoate catusele din Romania, vom face pensii, salarii, locuri de munca, adica lucruri pentru care ne-au votat oamenii", a declarat Codrin Stefanescu inainte de sedinta CExN a PSD, intrebat daca pentru social-democrati este o varianta si retragerea ordonantelor date de Guvern pe justitie.