La scurt timp dupa anuntul facut de Florin Iordache legat de adoptarea Ordonantei de Urgenta de modificare a Codului Penal, liderii partidelor de opozitie au reactionat pe Facebook. "Ca hotii, noaptea, l-au albit pe Liviu Dragnea" a spus Raluca Turcan, presedintele interimar al PNL, in timp ce Nicusor Dan afirma ca "PSD a trecut linia rosie" si indeamna la proteste "pana la capat".

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 00.45 Deputatul PNL Adriana Saftoiu face apel, pe Facebook, la partidele care nu sunt de acord cu "acest gest incalificabil al PSD", sa demisioneze din parlament pentru a se ajunge la alegeri anticipate.

"Doar alte alegeri mai pot restabili situatia! Partidele care nu sunt de acord cu acest gest incalificabil al PSD, care domină Parlamentul, trebuie să demisioneze ducând la alegeri anticipate! PNL are maine de decis parcursul!"

UPDATE Din informatiile de la aceasta ora, PNL va depune miercuri motiune de cenzura la adresa guvernului. Informatia a fost confirmata de Raluca Turcan la Digi 24.

Raluca Turcan, liderul itnerimar PNL:

Ca hotii, noaptea, l-au albit pe Liviu Dragnea.

Romania se afla intr-un moment de cotitura. La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana si aproape 100 de ani de la Marea Unire, un partid castiga alegerile si guverneaza fara pic de rusine, pentru hoti.

Nicusor Dan, liderul USR:

"PSD si aliatii lor au trecut azi linia rosie. Printr-o sedinta de noapte, cu o ordine de zi neanuntata, guvernul a adoptat ordonanta care ii dezincrimineaza pe Dragnea, Oprea, Udrea, Sova, Mazare, Titus Corlatean, si pe toti ceilalti. Acceptam sau protestam. De deznodamantul acestei chestiuni depinde cum va arata Romania in urmatorii ani. Va invit sa protestam pana la capat."

Robert Turcescu, deputat PMP:

Norii negri sint din aceasta noapte deasupra Romaniei. Asa cum spuneam acum sase ore...

Catalin Predoiu, deputat PNL:

Rusine, dle ministru Iordache! Rusine, dle Dragnea! Votul din decembrie nu va permite bataia de joc la adresa intereselor pe termen lung ale natiunii!

E revoltator ce-au facut in aceasta noapte Dragnea si Iordache. Incerc sa-mi depasesc indignarea si sa trag cateva concluzii: 1) Guvernul PSD a desfiintat ideea de lege, legiferand pentru spalarea faradelegii; protestul civic in forme pasnice e moral intemeiat. 2) Iordache ilustreaza cea mai josnica postura a unui ministru de justitie, servind hotia faptuita. 3) Guvernul PSD a intors Romania din mersul ei catre democratie si integritate si a asezat-o pe un curs al unui aranjament politico - mafiot de tipul America de Sud - anii '70; acest curs trebuie oprit de o coalitie larga intre societatea civila si opozitia pro-justitie. 4) Anticoruptia din Romania s-a dovedit a fi fost prea blanda.