Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost intrebat marti dimineata de o jurnalista, la iesirea din sediul instantei supreme, unde era programat primul termen din cel de-al doilea proces al sau (procesul a inceput cu o amanare), "ce spune sutei de mii de oameni care au iesit in strada si au acuzat ca Ordonantele din justitie ": "Ati pus 10 intrebari deja...", a raspuns liderul PSD.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Liviu Dragnea a mai sustinut ca "Nicio gratiere nu ma ajuta pe mine. Eu nu am auzit de la Guvern ca vrea sa dezincrimineaze abuzul in serviciu pe de o parte."

De asemenea, intrebat de jurnalisti daca va participa la consultarile dintre premierul Sorin Grindeanu si ministrul Justitiei, Florin Iordache, pe tema solutiei alese de Guvern pentru promovarea gratierii si a modificarii Codurilor penale (inclusiv dezincriminarea abuzului in serviciu, acuzatie pentru care este judecat Liviu Dragnea) - Ordonante de urgenta sau proiecte de lede depuse in Parlament - liderul PSD a raspuns: "Ce consultari? Este problema lor, este problema Guvernului."

Liviu Dragnea a mai spus, la iesirea din sediul instantei supreme, ca "Nicio gratiere nu ma ajuta pe mine. Eu nu am auzit de la Guvern ca vrea sa dezincrimineaze abuzul in serviciu pe de o parte. Pe de alta parte, stiu ca avem o Curte Constitutionala, din cate mai stiu eu, cel putin azi dimineata era in vigoare, care a adoptat o decizie. Daca trebuie sa iesim in strada pentru a nu pune in acord deciziile Curtii Constitutionale cu legislatia, e si asta o optiune, sau poate CCR a emis acea decizie pentru mine. Uitati-va cu atentie pe dosarul meu si pe ce a aparut in presa sau ce a fost in dezbatere publica. Nu ma ajuta pe mine personal. Eu am inteles de la DNA ca au o problema cu vreo 15.000 de dosare. Eu nu cred ca cele 15.000 sunt despre mine Vreau sa aduc si eu martori si sa audieze din nou martorii care au fost audiati la DNA sa vedem daca si acest proces va merge si se va sustine pe o declaratie mincinoasa sau doua declaratii mincinoase obtinute in conditii suspecte la DNA. Eu m-am uitat cu foarte mare atentie pe toate declaratiile. Oricine este de buna credinta si studiaza cu atentie doar acele declaratii si declaratiile martorilor, se vede ca sunt puse cu mana sau cusute cu ata alba, dictate. Vorbim despre o doamna care a facut o declaratie mincinoasa, care a mai fost condamnata pentru luare de mita si care probabil are alt dosar si cu care se pare ca s-a facut o intelegere. Asta este Romania, patria denunturilor si ascultarilor. Astia sunt principalii piloni pe care se sprijina dosarele in Romania si pentru care intra oamenii in puscarie." (sursa: Mediafax)

  • HotNews.ro a scris, pe data de 18 ianuarie, ca liderul PSD, Liviu Dragnea, se numara printre marii beneficiari ai ambelor proiecte de Ordonanta de urgenta pregatite de Ministerul Justitiei. I se aplica atat gratierea, cat si dezincriminarea partiala a abuzului in serviciu. Proiectul de gratiere prevede ca se gratiaza in intregime pedepsele cu inchisoarea de pana la cinci ani inclusiv, indiferent de modalitatea de executare, inclusiv cele cu suspendare (Liviu Dragnea are o condamnare cu suspendare). In cazul unei modificari a Codului penal si a dezincriminarii abuzului in serviciu, el scapa si de al doilea proces, care a inceput astazi.