Deputatul PMP Valeriu Steriu a declarat, vineri, ca parlamentarii PMP vor depune mai multe amendamente la proiectul de buget, unul dintre acestea care vizeaza reluarea lucrarilor la metroul din Drumul Taberei.

"Sunt foarte multe amendamente pe care le propun parlamentarii in primul rand din ce le-au cules de la nivelul judetului, planul judetean, aspecte de zi cu zi pe care oamenii le cer. Vin completari in primul rand pe bugetul Ministerului Administratiei, acolo unde sunt aceste lucrari de infrastructura. Ca cetatean al Bucurestiului si parlamentar de Bucuresti, sunt deja dezamagit ca Primaria nu a reusit sa aloce nici un ban pentru a continua dezvoltarea centurii si sunt foarte uimit ca lucrarile la metrou in special in Drumul Taberei vor fi blocate din lipsa de finantare. Aici va fi cu siguranta un amendament pe care il vom depune pentru a reporni aceste lucrari", a declarat presedintele executiv PMP, potrivit News.ro.

In privinta zonelor de educatie si sanatate, Steriu a afirmat ca atentia nu poate fi indreptata doar spre salarii, fiind nevoie si de modernizarea scolilor si a spitalelor.

"Nu toate lucrurile stau in salariile medicilor si ale profesorilor. Intr-adevar, castigi alegerile marind salariile, dar copiii merg in niste scoli in care ingheata, iar pacientii in spitale in care sunt probleme foarte mari - lipsa vaccinurilor, a medicamentelor. Asteptam acest buget pentru ca pana acum avem doar niste discutii legate de el. Privim cu mare atentie deficitul. Acest 2,99 bazat pe o crestere de peste 5% mi se pare deja o problema mare a acestui buget. Suntem foarte dornici sa vedem bugetul pe Ministerul Apararii, acolo unde avem angajamente importante, stabilite la nivelul partidelor. Am avut anul trecut destul de multe intalniri pe acest subiect. Exista o strategie de aparare, exista un parteneriat si traim intr-o perioada dificila, in care trebuie sa respectam aceste conditii" a mai spus el, potrivit Agerpres.