Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, pentru Digi24, ca a vazut proiectul ordonantei de urgenta pentru gratiere dupa ce s-a intors din vizita in Statele Unite si nu a inteles exact la ce se refera. El sustine ca asteapta de la premier si ministrul Justitiei clarificari si ca nu a vorbit cu cei doi despre ordonanta. Intrebat daca in calcul angajarea raspunderii pe aceasta chestiune, Dragnea a raspuns: "Nu sunt la Guvern".

Liviu DragneaFoto: Captura Digi 24

Intrebat daca, on privinta ordonantelor, ia in calcul angajarea raspunderii, Dragnea a raspuns: "Eu nu sunt la Guvern. Nu, vorbesc foarte serios. In subiectul asta trebuie sa vorbiti cu Guvernul. Cu premierul si cu ministrul Justitiei. Si eu m-am uitat cu foarte multa curiozitate, dupa ce m-am intors din America, n-am inteles foarte mult, exact ce vor sa faca, astept si eu sa vad totuti o linie clara. Nici nu am vorbit cu ei si nici nu vreau sa vorbesc cu ei acest lucru."

*** De remarcat ca luni seara, la o zi dupa revenirea din SUA, Dragnea afirma intr-o emisiune la RTV ca "stia de de acum o saptamana - zece zile ca presedintele Klaus Iohannis are de gand sa anunte organizarea unui referendum" pe tema gratierii si amnistiei, acelasi lucru fiind cunoscut si de premierul Sorin Grindeanu.

El sustinea totodata ca a aflat duminica, la intoarcerea din SUA, ca presedintele Iohannis va participa la protestul anti-gratiere si amnistie organizat in Capitala.

"Se estima deja de cand am aterizat noi ca presedintele va participa. Nu era o noutate. Stiam de exemplu, de acum o saptamana - zece zile, ca presedintele are de gand sa anunte organizarea unui referendum. Stiam asta. Asta a si fost scenariul, de-aia a si facut acel spectacol neconstitutional la Guvern, cand s-a dus brusc peste prim-ministru pentru a crea foarte multa discutie si vizibilitate pe tema gratierii, pentru a putea spune in aceasta seara ca aceasta tema a devenit de interes national, pentru a se putea lega cat de cat de prevederile constitutionale pentru organizarea unui referendum ca si tema. Da, si eu si prim-ministrul stiam de acest lucru. Este in logica unui om politic care a scazut in sondaje, care a facut foarte multe greseli, om politic care a pierdut alegerile, pentru ca, practic, el a fost varf de lance al PNL-ului si USR-ului in 11 decembrie si vrea sa resusciteze intr-un mod total gresit si riscant pentru Romania niste fosti sustinatori, alegand o cale care nu este corecta si necinstita", a declarat Dragnea, luni seara, la Romania TV.

Mai mult, in cadrul aceleiasi emisiuni, Dragnea se exprima ferm cu privire la ce intentioneaza Guvernul si ce nu cu aceste aceste normative, precum si cu privire la ce contin acestea.