Guvernul Grindeanu a gresit ca nu a pus in dezbatere publica proiectele de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea Codurilor penale, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, vicepresedintele ALDE Octavian Marius Popa, potrivit Agerpres.

"Cred ca Guvernul Grindeanu, si o spun cu regret, a facut niste erori, dovedind lipsa de curaj. Cred ca ar fi trebuit sa afirme clar si raspicat si sa puna in discutie intentia de a promova asemenea ordonante sau de a le trimite in Parlament pentru dezbatere. Cred ca este necesara o discutie foarte serioasa asupra situatiei din penitenciare, a abuzurilor din aceste institutii. Romania risca sa plateasca 80 de milioane de euro la care se adauga despagubiri solicitate de detinuti care nu pot fi estimate, ori 80 de milioane de euro inseamna pensia minima pentru 900.000 de romani", a afirmat vicepresedintele ALDE la Tulcea.

El a sustinut ca si presedintele Romaniei a gresit prin faptul ca a participat la actiunile de protest desfasurate duminica la Bucuresti si a subliniat necesitatea autorizarii acestor manifestatii.