Proiectele privind gratierea si modificarea Codului Penal "ar trebui prezentate cat mai pe larg si pe intelesul tuturor", declara la RFI vicepresedintele PSD Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi. El nu crede ca manifestatiile de strada din ultimele zile reprezinta un inceput de lovitura de stat, asa cum s-a exprimat liderul partidului, Liviu Dragnea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mihai Chirica nu crede in teoria avansata de Liviu Dragnea: "Nu cred ca asistam neaparat la o lovitura de stat. O lovitura de stat in primul rand se programeaza de cei care vor sa preia puterea. In momentul de fata, nu s-a aratat neaparat o structura care vrea sa preia puterea. Prin urmare, e un val de emotie".

Vicepresedintele PSD considera ca prezenta presedintelui Klaus Iohannis intre manifestanti "nu a fost potrivita, pentru ca nu putea aduce un element de discutie intre sa spunem tabere, daca putem vorbi despre tabere, ci dimpotriva, a incitat o parte dintre manifestanti, astfel incat pe acest fond nu se poate ajunge la o exprimare reala a unei democratii". Continuarea pe www.rfi.ro.