Memorandumul intern aprobat, luni, de Biroul permanent al Camerei Deputatilor privind deplasarea presedintelui acestui for, Liviu Dragnea, la ceremonia de investire a lui Donald Trump prevedea si plata cheltuielilor aferente vizitei, precum transportul international, cazarea, diurna si "cadourile simbolice", fara a indica insa sume, acestea find stabilite ulerior, noteaza News.ro. Trezorierul PSD, Mircea Draghici, a declarat marti ca partidul este cel care plateste toata deplasarea.

Foto memorandum Dragnea SUAFoto: Hotnews
  • UPDATE Surse parlamentare au precizat pentru HotNews.ro ca presedintele Camerei nu a solicitat si nu a primit un avans pentru deplasarea in SUA. Cel mai probabil in urmatoarea sedinta a conducerii Camerei se va face informarea privind achitarea de catre partid a deplasarii.
  • Despre memorandumul aprobat de Camera, Draghici a afirmat, pentru Digi24: "A fost doar ca sa se stie ca se pleaca, dar nu are nicio conotatie financiara pe Camera"

In memorandumul aprobat in cadrul sedintei Biroului Permanent (conducerii) Camerei Deputatilor de luni se precieaza ca "actiunea are caracter parlamentar" si se invoca "interactiunea politica constanta si de substanta ce caracterizeaza cooperarea bilaterala romano-americana" pentru a se aproba "sa se suporte din bugetul Camerei Deputatilor" cheltuielile aferente, care vor fi decontate "la intoarcerea in tara, in baza documentelor justificative".

Desi si Liviu Dragnea a declarat luni ca aceasta deplasare va fi platita de Camera Deputatilor, marti, trezorierul PSD Mircea Draghici a declarat pentru Hotnews.ro ca partidul va achita toate cheltuielile. Draghici a declarat pentru HotNews ca partidul va plati pentru "deplasare, cazare si masara". Intrebat daca invitatia a implicat vreo donatie catre organizator, trezorierul PSD a spus ca "nu, nici vorba".

Citeste aici documentul in intregime (include si invitatia primita de Dragnea)

Mai jos, foto fragmente din acesta: