Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, l-a propus pe Porcsalmi Balint pentru functia de presedinte executiv al Uniunii.

"Porcsalmi Balint este un adevarat profesionist, are multa experienta si am incredere deplina in el", a declarat Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca se asteapta ca Porcsalmi sa asigure implementarea deplina a procesului de reinnoire si reconfigurare a UDMR, sa intareasca si mai mult legatura dintre Uniune si comunitatea maghiara din Romania si "sa reprezinte cu mult curaj interesele oamenilor la nivelul conducerii executive a unei organizatii inovative si eficace".

"Porcsalmi Balint activeaza de 17 ani in Uniune, iar in acest timp a avut diferite atributii, a facut tot ce se poate face intr-o organizatie politica, incepand cu lipirea afiselor si pana la activitatea in sfera guvernamentala. A lucrat alaturi de noi, nu numai in perioada campaniilor electorale sau cand UDMR s-a aflat la guvernare, dar si in diferitele etape ale dezvoltarii Uniunii. Porcsalmi cunoaste organizatia, iar cei din organizatie il cunosc pe el", a argumentat Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a mai subliniat ca Porcsalmi este 'un perfectionist care si-a indeplinit intotdeauna sarcinile cu sarguinta si modestie'.

"In ultimii sase ani, Porcsalmi Balint a dobandit experienta si pe plan international, activand ca trainer si consilier pentru numerosi candidati si multe partide politice din Europa Centrala si de Est, Africa si Asia. Am convingerea ca aceasta experienta ii va fi de folos in managementul executiv al UDMR si in dezvoltarea Uniunii noastre", a adaugat presedintele UDMR.

Liderul Uniunii s-a declarat convins ca Porcsalmi Balint este persoana cea mai potrivita pentru respectiva functie.

Potrivit prevederilor din Statutul UDMR, presedintele executiv este numit in functie de Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU), la propunerea presedintelui Uniunii. CRU urmeaza sa se intruneasca sambata viitoare, pe 28 ianuarie.