Parlamentarii din comisiile de buget, unde au loc audieri in cadrul anchetei privind rectificarile bugetare realizate de guvernul Dacian Ciolos in 2016, au decis sa secretizeze sedinta si au scos presa din sala. In sala se aflau la audieri un secretar de stat si vicepresedintele ANAF.

sedinta secretaFoto: Hotnews

UPDATE Cum explica Leonardo Badea, presedintele comisiei de buget din Camera Deputatilor: "Noi avem transparenta si intotdeauna vom face declaratii dupa sedinta si vom prezenta. A fost dreptul comisiei sa stabileasca acest lucru." La randul sau, Viorel Arcas, presedinte le comisiei din Senat, a subliniat ca unii dintre cei audiati "se inhiba la anumite intrebari, cu presa de fata".

Presedintele comisiei de buget Leonardo Badea (PSD) a supus la vot ca presa sa fie scoasa din sala, propunere aprobata cu majoritatea de voturi.

Vezi mai jos un video cu momentul, suprins de jurnalistii Realitatea si publicat pe pagina Sectiei Politic:

"O parte din date sunt publice, deci avem acces la ele. Este o comisie de audieri, noi avem transparenta si intotdeauna vom face declaratii dupa sedinta si vom prezenta. Am facut acest lucru, sedinta fara presa, prin votul comisiei. Noi vom prezenta un raport public. Audierea s-a facut conform Regulamentului, asa cum a stabilit comisia, s-a votat in comisie ca sedinta sa fie fara accesul presei in sala. Am stabilit ca punem un set de intrebari, am stabilit ca vom iesi public cu un raport, am stabilit ca aceasta discutie trebuie sa fie in cadrul comisiei, a fost dreptul comisiei sa stabileasca acest lucru', a spus Badea la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca membrii celor doua comisii nu au nimic de ascuns si ca sedinta de miercuri nu a fost una secreta.

"Presa a fost prezenta la inceput si la final, la declaratii, si fiti convinsi ca aveti toata deschiderea noastra pentru a va prezenta tot ce am discutat in cadrul comisiei", a aratat Badea.

La randul sau, presedintele Comisiei pentru buget de la Senat, Viorel Arcas, a subliniat ca unii dintre cei audiati "se inhiba la anumite intrebari, cu presa de fata".

El a mentionat ca la inceputul fiecarei sedinte a comisiilor se va supune la vot daca presa ramane in sala sau nu.