Premierul Sorin Grindeanu a eliberat-o din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie pe Lidia Manuela Onofrei, numita tot de el in urma 6 zile, si a numit-o in functie pe Gabriela Coman, fost sef al institutiei pana in urma cu o saptamana, potrivit News.ro.

Potrivit unui decizii publicate in Monitorul Oficial, Lidia Manuela Onofrei a fost eliberata din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie. Ea fusese numita pe 12 ianuarie tot de premierul Sorin Grindeanu. In locul ei a fost repusa in functie Gabriela Coman, cea care a condus institutia din 2014 pana in 12 ianuarie 2017, cand Sorin Grindeanu a decis eliberea ei din functie.

Tot marti, premierul Grindeanu a semnat numirea Adrianei-Mihaela Udroiu in functia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltarii si a lui Angel Gheorghiu in functia de subsecretar de stat in cadrul aceluiasi minister. Daniela Teodoru a fost numita secretar general al Ministerului Mediului, Marius Iulia Carabulea secretar general al Ministerului Tineretului, iar Ionela Stoian secretar general al Ministerului Dezvoltarii. Ministrul Educatiei, Pavel Nastase, a fost eliberat, la cerere, din functia de membru al Consiliului de Administratie al Institutului European din Romania, functie incompatibila cu cea din Guvern.