Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat luni ca sefia Comisiei SIE nu va reveni PNL, el aratand ca isi mentine punctul de vedere si ca vrea ca aceasta sa fie condusa tot de un social-democrat, urmand a se identifica modalitatea legala pentru a se majora numarul de membri, potrivit Mediafax.

Solicitat sa precizeze daca sefia Comisiei SIE va reveni PNL, Dragnea a raspuns: ''Nu, eu imi mentin punctul de vedere. Vreau ca PSD sa conduca si Comisia SIE. Cutuma de ani de zile, in ceea ce priveste aceste doua servicii, a fost rupta de presedintele Iohannis. A propus si la SRI si la SRI doi membri PNL''.

El a explicat si de ce constituirea Comisiei SIE a fost amanata luni, desi a fost programata pentru plenul comun.

''Acolo este o obligatie sa fie reprezentat si Senatul. Din cei cinci membri, trei trebuia sa fie de la Camera Deputatilor, doi de la Senat. Toate partidele au propus de la Camera Deputatilor si nu puteam intra cu asa ceva in vot'', a argumentat Dragnea.

''De asemenea, eu cred ca, daca tot am amanat-o, sa vedem daca avem baza legala si procedurala sa marim numarul membrilor din Comisia SIE. Totusi, cinci mi se pare un numar foarte mic, mai ales ca este o dorinta foarte ,are din partea unora sa intre in aceste comisii, le-am spus colegilor mei sa gasim modalitatea legala prin care sa facem acest lucru'', a spus el, aratand ca majorarea numarului la sapte sau noua membri ar fi potrivita.

Intrebat daca si PMP va avea reprezentare in Comisia SIE, dupa majorarea numarului de membri, liderul PSD a raspuns: ''Chiar trebuie. Toata lumea care vrea sa intre, sa intre in aceste doua hore foarte atragatoare la inceput''.

PSD se comporta ca "o armata rosie care vine si cucereste Parlamentul" daca nu respecta protocolul potrivit caruia PNL ii revine presedintia Comisie pentru controlul activitatii SIE, a declarat luni presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

Au fost negocieri atat intre PNL, cat si celelalte partide. Exista, de asemenea, un protocol asumat de catre toate partidele parlamentare si pe acel protocol PNL ii revedea presedintia Comisiei SIE. Aseara, au spus consilierii, domnul Dragnea a transmis ca doreste sa ia totul. Cu ce drept intr-o ￯democratie￯ de tip feudal poti sa iei toate institutiile si sa domini totul? Ar fi regretabil. S-ar comporta exact ca o armata rosie care vine si cucereste Parlamentul. Cred ca ar fi corect ca PNL, care este al doilea partid ca marime in PNL sa detina presedintia unei comisii speciale", a spus ea.