Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca nu crede ca va fi initiata o lege a amnistiei si gratierii, dar acest lucru trebuie intrebat la Ministerul Justitiei, adaugand insa ca sunt necesare norme pentru ca asupra justitiei sa nu mai aiba loc "influente", transmite News.ro.

Intrebat despre posibilitatea unei legi privind amnistia si gratierea, Dragnea a raspuns: "Intrebati la Ministerul Justitiei, nu stiu. (...) Eu nu cred ca va veni".

El a precizat ca se impune insa la Ministerul Justitiei sa ia in calcul alte solicitari venite din sistem. "Eu cred ca se impune ca Ministrul Justitiei sa tina cont de toate discutiile, intamplarile din ultimii ani. Trebuie sa se aplece cu atentie fata de toate solicitarile care au venit din partea judecatorilor, in special, in ceea ce priveste infrastructura, salarizarea, alte drepturi, si sa se gandeasca la un sistem care sa protejeze judecatorii de orice alte influente", a spus el.

Presedintele PSD a spus ca nu mai este la fel de sigur ca inainte ca nu exista "influente" din partea unor politicieni in justitie.

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, pe 9 ianuarie, ca infiintarea a doua penitenciare nu ar rezolva problema supraaglomerarii din inchisori si a spus, referindu-se la o eventuala lege a amnistiei, ca, in aceasta situatie, exista doua solutii: ori construiesti o casa, ori mai dai pe cineva afara din casa.

"Din punctul meu de vedere, dupa cum ati discutat si cu domnul Vulpe de la ANP, ai doua solutii: ori construiesti o casa, ori mai dai pe cineva afara din casa. Daca nu finalizam aceste discutii pe oportunitate, cred ca este anormal sa ne pronuntam daca exista sau nu exista o astfel de lege", a spus Florin Iordache, despre o eventuala lege a amnistiei si gratierii.

Ministrul Justitiei a adaugat ca infiintarea a doua penitenciare nu ar rezolva problema supraaglomerarii, din moment ce gradul de ocupare al inchisorilor este de 144%.

"Constructia de penitenciare este o solutie, dar o constructie de penitenciar nu se poate finaliza decat in minim cinci ani. In acest moment, s-ar putea construi doua penitenciare. Cu un grad de ocupare de 144%, constructia a doua penitenciare nu rezolva situatia", a spus Iordache.