Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, scrie, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca, in viziunea PNL, "promovarea culturii nationale nu este doar o obligatie, ci poate fi si o sursa importanta de crestere economica, prin integrarea sa cu dezvoltarea regionala si turismul." Turcan anunta ca va propune, in Parlament, "un pachet de facilitati fiscale pentru productiile cinematografice filmate in Romania, dupa modelul utilizat in alte state membre ale Uniunii Europene".

Raluca TurcanFoto: Agerpres

Postarea integrala a Ralucai Turcan:

In viziunea Partidului National Liberal, promovarea culturii nationale nu este doar o obligatie, ci poate fi si o sursa importanta de crestere economica, prin integrarea sa cu dezvoltarea regionala si turismul.

Trebuie create conditiile ca patrimoniul national, potentialul creativ si natural sa genereze prosperitate pentru comunitatile locale si pentru cetatenii romani.

In acest sens, voi propune in Parlament un pachet de facilitati fiscale pentru productiile cinematografice filmate in Romania, dupa modelul utilizat in alte state membre ale Uniunii Europene.

Pentru a valorifica cu adevarat cultura romaneasca este nevoie de curaj si de iesirea din tiparele generatoare de stagnare.