Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice Vasile Dincu a declarat joi, pentru Agerpres, ca a avut, la predarea mandatului, o discutie tehnica cu noul detinator al portofoliului si vicepremier Sevil Shhaideh.

Vasile DincuFoto: mdrap.ro

"A fost o predare de stafeta de lucru, adica nu am facut din asta un ritual, ci mai degraba am facut o predare de proiecte, o discutie despre viitor, despre ce trebuie facut, o discutie tehnica", a spus Dincu.

Potrivit acestuia, ceremonia de predare-primire a mandatului, desfasurata joi dimineata, a durat peste o ora.

"Am facut o analiza a ceea ce am facut in acest an, cu accent pe strategiile cele mai importante pe care le-am promovat noi - strategia (...) privind dezvoltarea functiei publice, strategia legata de formarea in domeniul functiei publice. Am vorbit despre realizarile si modul in care programul pentru capacitatea administrativa a demarat in acest an (...), pentru ca acest program are incidenta directa asupra formarii din administratie si (...) am vorbit de proiectele legate de modernizarea administratiei care sunt in acest moment in lucru (...) sau pe care le-am incheiat intr-o prima faza, pe care doamna ministru Sevil Shhaideh, care a lucrat la toate aceste proiecte in tot acest an, le promoveaza mai departe cu siguranta, pentru ca sunt si proiectele ei, ca si ale noastre si ale Guvernului. E vorba de codul administrativ, incheiat de noi, care este in dezbatere publica si care va fi promovat cred foarte rapid", a adaugat Vasile Dincu.

El a precizat ca a discutat cu Sevil Shhaideh si despre strategia locuirii si despre codul urbanismului.

"Eu am accentuat legat de o noua dimensiune, pe care impreuna cu Sevil Shhaideh si cu ceilalti am dezvoltat-o in acest an, prin aprobarea Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei, care este un master plan al dezvoltarii, unul dintre cele mai importante documente din ultimii ani si care va seta pentru viitor regulile dupa care se dezvolta Romania. (...) Si sigur ca am discutat si despre descentralizare", a punctat fostul vicepremier.

Un alt subiect abordat in cadrul discutiilor a fost legat de fondurile europene.

"Am avut si o buna discutie (...) despre fondurile europene, stadiul in care se afla programele si cum pot fi accelerate, mai ales ca Ministerul Dezvoltarii Regionale va primi si fostul Minister al Fondurilor Europene", a explicat Dincu.

Potrivit acestuia, Sevil Shhaideh a stabilit si sarcini pentru departamentele ministerului pe care il conduce.

"Doamna ministru a stabilit si sarcini directe pentru departamente, pentru analiza rapida a ceea ce trebuie facut de urgenta. (...) Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice nu este un minister politic, (...) chiar daca dezvolta politici publice in toate sectoarele administratiei si de aceea aici a existat o mica fluctuatie de personal, (...) sunt specialisti de zece ani care lucreaza acolo, indiferent de ministrii care au venit, de partidele care au condus", a spus Vasile Dincu.

El a mentionat ca in urmatoarea perioada se va odihni si se va concentra pe proiectele personale.

"Revin la catedra, la Universitatea din Bucuresti. Imi reiau patru carti pe care le-am lasat in diverse stadii. (...) Am o serie de proiecte de cercetare sociologica. (...) Voi fi prezent in spatiul public ca analist politic, (...) am foarte multe proiecte si impreuna cu cateva televiziuni. Vreau sa revin la proiectul meu de suflet 'Sinteza'. (...) In viitoarele saptamani si luni o sa-mi lansez in mai multe locuri din tara noua mea carte 'Politically incorrect. Scenarii pentru Romania posibila'", a anuntat fostul vicepremier