Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri seara, ca fostul vicepremier Vasile Dincu trebuie sa fie coordonatorul proiectului Romania Centenara, prin care va fi marcata implinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, potrivit Agerpres.

'As vrea sa vorbesc despre un proiect (...), am vorbit de multe ori cu prietenul meu Vasile Dincu, si cred ca acum sunt conditiile create sa ducem la capat acest proiect, anume Romania Centenara, Centenarul Romaniei - 100 de ani de la Marea Unire. Eu cred, sunt absolut convins ca unul dintre coordonatorii sau poate coordonatorul principal al acestui proiect trebuie sa fie Vasile Dincu. (...) Va fi o structura pe care sper ca domnul Dincu sa o coordoneze, pentru ca dincolo de disputele politice, dincolo de tensiunile din ultimele zile, dincolo de ceea ce face Guvernul si ce va face in urmatoarea perioada si Parlamentul, trebuie adus un prinos acestui centenar, pentru ca este o piatra de hotar simbolica', a afirmat Liviu Dragnea, la Realitatea TV.

Potrivit acestuia, proiectul este unul la care toti trebuie sa puna umarul. 'Am avut cateva mail-uri schimbate cu un domn din Ardeal, care mi-a dat cateva idei si sper ca toti cei cu care am vorbit in ultima perioada despre acest subiect sa se implice. Multi au zis ca vor sa se implice voluntar si e firesc. E un proiect national la care toti trebuie sa punem umarul', a mai spus Liviu Dragnea.