Florin Iordache, propus pentru functia de ministru al Justitiei, a declarat miercuri ca in cazul inregistrarilor lui Sebastian Ghita s-ar impune constituirea unei comisii parlamentare care sa stabileasca daca sunt probleme sau sunt simple declaratii, iar Consiliul Superior al Magistraturii s-ar putea autosesiza, daca acele declaratii sunt reale, noteaza News.ro.

Intrebat cum comenteaza inregistrarile lui Sebastian Ghita, disparut in urma cu doua saptamani, facute publice la postul de televiziune pe care il controleaza, Florin Iordache a spus ca solutia in acest caz se afla in Parlament.

"Asa cum apar acele inregistrari, cred ca s-ar impune, probabil, constituirea unei comisi parlamentare care ar putea stabili daca exista anumite probleme sau sunt simple declaratii. CSM se poate autosesiza pe acest subiect, daca sunt reale acele declaratii", a declarat Florin Iordache, dupa ce a primit avizul favorabil, in comisiile parlamentare, pentru functia de ministru al Justitiei.

Fostul deputat Sebastian Ghita, care de la disparitia sa in urma cu doua saptamani a avut patru aparitii la Romania TV - postul de televiziune pe care il controleaza, a prezentat, marti seara, o inregistrare audio in care Traian Basescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocand si numele judecatoarei Camelia Bogdan, dar si pe cele ale procurorului sef al DNA Codruta Kovesi si pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea. Intr-o inregistrare anterioara, Ghita afirmase ca Traian Basescu i-a spus ca are inregistrari cu "felul in care a fost planuita inchiderea lui Voiculescu".

Fostul presedinte Traian Basescu a scris pe pagina sa de Facebook ca recunoaste inregistrarile facute publice de Sebastian Ghita, precizand ca sunt din "discutii private" din ultimele luni ale anului 2016, dar ca acestea au fost editate "ceea ce este de natura a crea unele confunzii".

Fostul deputat Sebastian Ghita este disparut din 21 decembrie, cand nu s-a mai prezentat la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova din Ploiesti, unde trebuie sa semneze in cadrul controlului judiciar impus in dosarul in care este cercetat pentru mai multe fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politiei.

Inalta Curte de Casatie si Justitie va lua in discutie pe 5 ianuarie inlocuirea masurii controlului judiciar pe cautiune cu arestarea preventiva in lipsa in cazul lui Sebastian Ghita, dupa ce fostul deputat a incalcat conditiile impuse de controlul judiciar.