Ministrul desemnat al Transporturilor, Razvan Cuc, a primit avizul comisiilor de transport (vot 37-13)dupa o audiere fulger in care i s-au pus 6 intrebari, dar a fost lasat sa dea doar 3 raspunsuri. In prezentarea sa, Cuc a enumerat ca prioritati majoritatea proiectelor si initiativelor din Masterplanul de Transporturi, document strategic aprobat deja prin hotarare de guvern, pe care a declarat ca il va trimite spre aprobare prin lege in Parlament in primul trimestru.

Razvan Alexandru CucFoto: Hotnews

Referitor la unele proiecte de infrastructura rutiera si feroviara mature (deja in implementare), dar care nu se gasesc pe lista sa de prioruitati, acesta a declarat ca nu le va uita in sertar.

La final, intrebat cati kilometri de autostrada vor fi inaugurati in 2017, ministrul desemnat a raspuns: "Nu promit nici un km de autostrada".

Intrebat despre lansarea licitatiilor pentru constructia autostrazii Sibiu - Pitesti in 2017, acesta a declarat ca intai trebuie asteptata finalizarea studiului de fezabilitate pe toate cele 5 tronsoane, desi pe cele din capete studiile geotehnice sunt deja finalizate.

Intrebarile au fost adresate de parlamentari din coalitia de guvernare, dar si de catre reprezentantul USR.