Teodor Melescanu (sustinut de ALDE) si George Ciamba (sustinut de PSD) sunt numele vehiculate pentru Ministerul de Externe, au declarat pentru HotNews.ro surse din coalitia de guvernare. Situatia se poate schimba insa in negocierile politice de ultim moment intre PSD si ALDE. Ca ministru de Externe in 2014, Melescanu a refuzat sa deschida noi sectii de vot in strainatate intre cele doua tururi ale prezidentialelor, in ciuda cozilor uriase la vot in turul 1.

Ora 11.44: Melescanu a intrat impreuna cu Tariceanu in biroul lui Liviu Dragnea, potrivit reporterului HotNews.ro

Melescanu (75 de ani) a mai fost ministru de Externe in guvernul Vacaroiu (1992 - 1996) si ministru al Apararii in guvernul Tariceanu (2007 - 2008). El a condus si SIE in perioada 2012 - 2014, dar a demisionat pentru a candida la alegerile prezidentiale din 2014, unde a obtinut 1,1% din voturi.

George Ciamba este diplomat de cariera, lucreaza in MAE din 1990. A fost ambasador in Turcia si Grecia si secretar de stat in MAE in perioada 2012 - 2015. A urmat cursurile Programului de Economie si Relatii Internationale la Hoover Institution - Universitatea Stanford (1992) si a fost selectat sa participe la Programul "International Visitor" pentru lideri in formare pe probleme de politica externa al Agentiei de Informatii a SUA (1997).

Pe de alta parte, negocierile dintre PSD si ALDE au dus la probabila "rupere" a departamentului de Afaceri Europene din Ministerul de Externe. La conducerea noii structuri ar urma sa vina Ana Birchall, presedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputatilor in precedentul Parlament. Birchall l-a ajutat pe Dragnea sa organizeze vizitele in Austria si Suedia.