Liderul PSD, Liviu Dragnea, presedinte al Camerei Deputatilor, a declarat luni ca a facut un schimb de mesaje cu seful statului, in aceste zile, si a anuntat ca va fi prezent la ceremonia de depunere a juramantului de catre noii ministri care, potrivit calendarului, ar putea avea loc cel mai probabil miercuri, la ora 19,00, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

"Sambata seara i-am trimis un SMS de 'La Multi Ani' si mi-a raspuns. Am dat un SMS civilizat, am primit un raspuns civilizat, ca doi oameni de stat. O sa merg (n.r.- la ceremonia de investire a noului Guvern). Mergem la o ceremonie oficiala, nu la o intalnire privata sau la ceva colocvial", a declarat Liviu Dragnea, la Romania TV.

El a adaugat ca a primit un SMS cu urari de "La Multi Ani" si de la Dacian Ciolos.

"In seara asta am primit un mesaj de 'La Multi Ani' de la Ciolos si am raspuns si eu la mesaj. Domnul Sorin Grindeanu nu s-a putut intalni astazi cu dumnealui sau sa vorbeasca la telefon, cred ca au schimbat mesaje, nu stiu exact", a adaugat liderul PSD.

El s-a declarat "extrem de dezamagit" ca guvernul Ciolos "nu a reusit sa inteleaga ca puteau fi adoptate niste masuri utile pentru tara", dar si ca se fac angajari prin ministere, dupa alegerile din 11 decembrie. "Erau cheltuieli care puteau fi aduse din 2017 in 2016, pentru ca erau bani necheltuiti, ceea ce ar fi ajutat economia romaneasca si Romania in general. Nu au vrut sa faca asta, asa ceva nu se face, asa ceva este incorect. La nivelul asta nu faci asa ceva, pentru ca nu e o jucarie, e o tara pe care totusi ai guvernat-o. (...) Ai pierdut alegerile, oamenii au vrut altceva. In mod civilizat, te dai la o parte", a adaugat liderul PSD.