Premierul desemnat Sorin Grindeanu a declarat vineri, ca raspuns la o intrebare, ca a primit vestea ca desemnarii sale ca premier de catre Klaus Iohannis printr-un SMS trimis de pe un numar necunoscut. Mesajul continea urmatorul text "Succes. Klaus Iohannis". Grindeanu a precizat ca l-a contactat pe liderul PSD Liviu Dragnea ca sa ii confirme ca numarul de telefon este, intr-adevar al sefului statului, dupa care a trimis drept raspuns un mesaj de multumire. Inainte de rasopunde la intrebarea pusa de jurnalisti, Liviu Dragnea i-a soptit premierului desemnat: "Spune cum ai aflat".

Sorin GrindeanuFoto: Hotnews

"Pe parcursul zile de ieri (joi - n.red.) am avut tot felul de informatii contradictorii. Azi dimineata am primit un SMS de la domnul presedinte Klaus Iohannis, eu nu aveam numarul dansului. L-am sunat pe domnul presedinte Dragnea, neavand numarul presedintelui Iohannis. In aceste zile te poti astepta la orice. Dupa ce am primit confirmarea, i-am multumit domnului presedinte pentru increderea acordata", a povestit Sorin Grindeanu, intrebat daca i se pare corect faptuul ca presedintele Iohannis nu a anuntat desemnarea in conferinta de presa.

Grindeanu a precizat ca SMS-ul trimis de presedinte avea urmatorul text: "Succes. Klaus Iohannis".

La randul sau, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu, care a participat la conferinta de presa desfasurata la Parlament, a afirmat: "E de guiness anuntarea desemnarii prim-ministrului prin SMS".