Guvernul, ca si proiect, este realizat, dar membrii coalitiei care vor sa intre in viitorul executiv stau si se plimba prin Bucuresti, a afirmat, joi, presedintele PSD, Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

"Guvernul ca si proiect este realizat. Doamna Shhaideh era pregatita - este o femeie constiincioasa - sa mearga la tabla la presedinte in aceasta saptamana cu tot, asa cum i s-a cerut, cu programul, cu discutia despre deficite, echilibrul macroeconomic, toate masurile noastre, stabilitate, inclusiv arhitectura guvernamentala si echipa guvernamentala. Normal ca era pregatita. (...) Exista si proiectul de buget facut. Aceasta coalitie, cu cei care vor sa intre in guvern stau si se plimba prin Bucuresti. A fost Sorin Grindeanu, ne-am despartit in seara asta, s-a dus sa-si mai cumpere doua camasi. Sta si maine aici, ca doar-doar s-o intampla ceva. (...) Suntem in situatia asta. Ce credeti ca pot sa spuna alte tari, cum pot intelege alte tari ce se intampla la noi? Exista foarte multa ingrijorare. Oamenii de afaceri romani si straini cum se gandesc? Cursul asta care a inceput sa o la vale... Totul devine din ce in ce mai periculos. Exista o limita in toate astea", a spus Dragnea, la Romania TV.

El a amintit, in context, ca Guvernul Ciolos a fost instalat intr-o zi si jumatate, ministrii cabinetului fiind chiar ajutati de social-democrati. "Pentru ca noi am fost responsabili, am zis ca tara are nevoie de stabilitate, nu de criza. Intr-o zi jumate a fost instalat. (...) Am tinut piept frustrarilor tuturor colegilor de partid. Fiecare ministru a fost luat de mana de fiecare ministru din cabinetul Ponta, discutat cu el, ajutat, dat materiale, membrii din comisiile de audiere ai nostri i-au ajutat, i-au indrumat, pentru ca audierea sa curga repede, sa fie civilizata, sa ajungem la votul de investitura. Si acuma vine si spune ca in doua zile e graba? (...) Sa mai stam inca o saptamana? In fiecare zi in care se intarzie instalarea guvernului se produc prejudicii pentru romani si pentru tara. (...) Sorin Grindeanu a stat cu mine si cu domnul Tariceanu cateva ore, doar-doar o iesi ceva de la intalnirea informala", a adaugat liderul PSD.

Liviu Dragnea a aratat ca nu putea sa faca ''doua-trei propuneri'' pe care sa le trimita apoi la presedinte "sa le traga din caciula".

"Suspendarea este un joc mic. (...) Eu nu vreau sa jucam Romania la ruleta", a mai spus Dragnea, adaugand ca programul de guvernare prezentat in campanie ramane 100% valabil.