Liviu Dragnea nu crede ca presedintele Klaus Iohannis va refuza propunerea de premier inaintata de PSD si Alde, notand ca seful statului a vorbit despre "constituirea unei majoritati largi" in Parlament.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

Intrebat de ziaristi daca ar putea aparea surprize in desemnarea primului ministru, Liviu Dragnea a raspuns: "Am ascultat cu atentie. Dl presedinte a mentionat foarte clar constituirea unei majoritati largi care sustine aceasta propunere nu ar avea sens sa faca alta propunere".

Acesta a precizat ca PSD, ALDE si UDM erau pregatiti pentru aprobarea noului guvern in 48 de ore.

"Noi la parlament ne-am organizat ca in 48 de ore finalizam toate procedurile. Noi eram pregatiti azi pentru audierea ministrilor, imi pare rau ca nu a fost facut anuntul azi" dar "fiecare cu ritmul lui", a comentat Dragnea, care a lansat si un avertisment la adresa guvernului: "Sa nu mai fie atata agitatie cu unele proceduri de angajare prin ministere".

Liviu Dragnea a reafirmat ca obiectivul PSD este ca noul guvern sa fie investit pana la finalul anului, astfel incat bugetul sa poata fi aprobat pana la 15 ianuarie.