Calin Popescu Tariceanu, proaspat ales presedinte al Senatului, a criticat rolul "decorativ" pe care l-au avut pana in prezent comisiile parlamentare de control ale "institutiilor de forta" dintre care unele "au actionat ca si cum puterea lor nu are limita".

Tariceanu si DragneaFoto: Agerpres

"In mandatul trecut de prea multe ori o prea mare parte a parlamentarilor a tacut" iar "multe institutii de forta au actionat ca si cum puterea lor nu are limite", a spus Tariceanu, dupa votul prin care a fost reconfirmat presedinte al Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a vorbit despre "rolul decorativ al unor comisii parlamentare de control ale institutiilor de forta" si a cerut ca "acest lucru trebuie sa se schimbe" astfel incat parlamentul sa nu se mai simta "timorat".

Seful Senatului a pledat pentru o "reglementare mai stricta a acestor activitati si institutii", inclusiv prin legea privind infiintarea Autoritatii nationale pentru interceptarea comunicatiilor: "Inclusiv din punct de vedere legislativ, Parlamentul trebuie sa isi asume reglementarea mai stricta a activitatii acestor institutii si scoaterea la lumina a unor activitati pe care acestea le desfasoara. Inclusiv prin legi cum este cea privind infiintarea unei Autoritati Nationale pentru Interceptarea Comunicatiilor".

"E momentul ca institutile din Romania sa asculte de votul romanilor in loc sa le asculte convorbirile telefonice", a mai spus el.