Fiica fostului presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma, condamnat pe fond la opt ani de inchisoare pentru coruptie, va primi un mandat de deputat din partea PSD in urma scrutinului din 11 decembrie, dupa ce doi dintre candidatii aflati inainte sa pe lista au ales sa renunte la mandat, sutin surse politice, scrie news.ro. Andreea Cosma este vizata de un dosar instrumentat de DNA, in care a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie impreuna cu un fost presedinte al CJ Prahova.

Andreea Cosma, fiica fostului presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, condamnat in prima instanta de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie la opt ani de detentie pentru fapte de coruptie, a obtinut un mandat de deputat din partea PSD Prahova.

Andreeea Cosma, care s-a aflat pe locul al saptelea pe lista pentru Camera Deputatilor a PSD Prahova, a devenit parlamentar in conditiile in care doi dintre candidatii pozitionati inainte sa pe locuri eligibile au renuntat la mandat. Conform acelorasi surse, este vorba despre candidatul de pe locul al doilea, primarul comunei Cornu, Cornel Nanu, si despre cel aflat pe locul al patrulea, Ludmila Sfarloaga, vicepresedinte al CJ Prahova.

De altfel, presedintele PSD Prahova a confirmat miercuri, pentru News.ro, ca primarul din Cornu renunta la mandat, spunand ca in cursul zilei va avea o discutie cu Ludmila Sfarloaga in aceeasi privinta.

"De domnul Nanu am inteles de ieri (marti n.r.) ca se retrage, dar nu am primit adresa scrisa deocamdata. Cu doamna Sfarloaga urmeaza sa discut", a declarat Bogdan Toader, presedintele PSD Prahova.

Acesta a precizat ca daca Ludmila Sfarloaga nu ar renunta la mandatul de deputat ar fi nevoita sa se retraga din functia de vicepresedinte al CJ Prahova si ar pune PSD in situatia in care ar pierde aceasta functie. "Doamna Sfarloaga este vicepresedintele Consiliului Judetean, eu cred ca e cam greu de constituit din nou o majoritate, de votat. Pentru ca, daca nu stiti, s-au tinut de trei ori alegeri pentru presedinte si vicepresedinti. Nu am discutat personal cu dansa, nu stiu suta la suta", a spus Toader.

Intrebat daca PSD Prahova a cerut cuiva sa se retraga de pe lista de candidati astfel incat sa nu fie validat parlamentar, Bogdan Toader a raspuns: "Nu, nu a fost cazul".

Contactata telefonic, Ludmila Sfarloaga a refuzat sa faca orice declaratie referitoare la o decizie a sa de a pastra mandatul de deputat castigat in urma alegerilor din 11 decembrie sau de a renunta la acesta.

"Eu sunt membru de partid si soldat al partidului", a declarat Ludmila Sfarloaga.

Fiica fostului sef al CJ Prahova Andreea Cosma are 40 de ani, este de profesie notar si nu a fost niciodata implicata activ in politica. Numele Andreei Cosma a aparut pe lista de candidati a PSD Prahova cu cateva zile inainte depunerii dosarelor de candidati, surse din partid afirmand ca acest lucru a provocat nemultumire in randul unor membri ai PSD Prahova.

Initial, organizatia anuntase o noua candidatura a fratelui Andreei Cosma, Vlad Alexandru Cosma, deputat in mandatul 2012 - 2016 si condamnat la cinci ani de inchisoare in acelasi dosar de coruptie in care a fost condamnat si tatal sau.

Andreea Cosma apare si ea intr-un dosar de coruptie. Ea a fost trimisa in judecata de DNA alaturi de fostul presedinte al CJ Prahova din perioada 2004-2008 Florin Anghel, pentru vanzarea subevaluata a cazarmii "Ciuperceasca", care a intrat in activul Parcului Industrial Plopeni dupa un schimb de terenuri cu MApN, Andreea Cosma fiind cercetata pentru complicitate la abuz in serviciu.

De asemenea, numele Andreei Cosma a aparut intr-un alt dosar penal instrumentat in urma cu mai multi ani de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in care apare si numele lui Razvan Alexe, un apropiat al familiei Cosma care in prezent are calitatea de inculpat, dar si de denuntator al unor importante persoane din mediul politic, printre care Sebastian Ghita. Ea a fost cercetata pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti nu a facut niciodata publice concluziile anchetei din acest dosar care nici nu a fost trimis in judecata. La momentul instrumentarii dosarului PCA Ploiesti era condus de procurorul Liviu Tudose, care si el este cercetat intr-un dosar instrumentat de DNA Ploiesti.

Plenul Camera Deputatilor a validat, miercuri, cu 243 de voturi "pentru" si 30 de voturi "impotriva" mandatele a 326 de deputati, trei noi alesi, intre care si Andreea Cosma, urmand sa fie validati dupa ce vor depune actele necesare.