Comisia de specialitate a validat, marti, mandatele a 326 de deputati si a amanat validarea in cazul a trei deputati care nu au adus toate actele necesare. Printre mamdatele validate se numara si cel al lui Liviu Dragnea.

"Comisia de validare a validat mandatele pentru 326 de deputati. S-a constatat ca in cazul acestora s-au indeplinit conditiile legale pentru validarea mandatelor. Au fost amanate in cazul a trei colegi, doi din Prahova si unul din partea minoritatilor nationale. In cazul celor trei amanari, Comisia de validare isi continua activitatea pe intreg parcursul acestor patru ani de activitate, dumnealor trebuie sa isi aduca din partea organizatiei - cei doi de la PSD, celalalt de la Minoritati - actele necesare pentru a putea fi validati", a explicat presedintele Comisiei de validare, Florin Iordache, potrivit Agerpres.

Printre mandatele validate se numara si cel al lui Liviu Dragnea, contestat de liberali.

Cei trei pentru care s-a amanat validarea mandatului sunt Andreea Cosma si Razvan Ioan Ursu de la PSD Prahova si reprezentantul Asociatiei Ucrainenilor.

Raportul comun al comisiei a intrunit 21 de voturi 'pentru' si 9 'impotriva'.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a solicitat sa fie discutate individual propunerile de invalidare a mandatului lui Liviu Dragnea si cele de amanare. Aceasta cerere a fost respinsa la vot de comisie.

Raportul Comisiei de validare urmeaza sa fie supus votului plenului Camerei Deputatilor miercuri.