Presedintele PSD Liviu Dragnea le-a spus, marti, deputatilor si senatorilor social-democrati ca nu va tolera absente de la serviciu si nu va fi de acord "sa inceapa iar un concurs de plecari in excursii prin tot felul de tari in schimb de experienta". In plus, el a anuntat ca va mari si saptamana de lucru parlamentara. Dragnea a mai declarat marti ca alesii locali care au obtinut mandat de parlamentar trebuie sa opteze pentru acesta din urma. Astfel, Lia Olguta Vasilescu va trebui sa renunte la primaria Craiovei, iar Florin Carciumaru la primaria orasului Targu-Jiu.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Va felicit pe toti si vreau sa intelegeti semnificatia acestei demnitati si sa nu uitati ceea ce ati vorbit in campania electorala. Vreau sa va spun, cu toata prietenia, ca nu sunt doua perioade distincte - campania electorala, un anumit tip de comportament si dupa alegeri comportamentul traditional. Tot ceea ce am spus eu, ce ati spus dumneavoastra in campania electorala se va realiza incepand cu anul viitor, dupa ce vom instala Guvernul si dupa ce Parlamentul va intra efectiv in activitate. Asa cum v-am spus atunci cand am semnat listele, am semnat pentru fiecare dintre dumneavoastra. Nu voi tolera, nu voi accepta absente de la serviciu. Functia de parlamentar este un serviciu public, sunteti in serviciul public. 84% din Camera Deputatilor si 85% din Senat sunt nume noi. Dar si pentru ceilalti colegi mai vechi este valabil lucrul asta", a spus Dragnea, potrivit News.ro.

Presedintele PSD a mai spus ca nu va fi de acord "sa inceapa iar un concurs de plecari in excursii prin tot felul de tari in schimb de experienta".

"Nu cred ca a spus cineva sau careva dintre voi in aceasta campanie sa va voteze oamenii ca sa plecati prin nu stiu ce tari exotice la schimb de experienta. Tara este intr-o situatie extrem de nefericita, milioane de romani care nu au bani, o tara divizata, o tara care are nevoie de crestere economica, sustenabila si de mai multi bani in buzunarele romanilor, care are nevoie de un sistem de sanatate eficient, de un sistem educatie performant, de infrastructura, de venituri decente, de pensii mai mari. Pentru asta, si Guvernul si Parlamentul trebuie sa munceasca", a completat Liviu Dragnea.

El a tinut sa precizeze ca nu va accepta vreo deplasare a unui parlamentar PSD in primele sase luni ale anului viitor.

"Eu, personal, nu cred ca voi accepta vreo deplasare a vreunui coleg undeva cel putin in primele sase luni de zile. Ati candidat pentru Parlamentul Romaniei. Nu ati candidat ca sa mergeti in alte tari", a subliniat liderul social-democrat.

Liviu Dragnea a mai anuntat ca PSD va mari perioada de lucru saptamanala a Parlamentului.

"De asemenea, vom mari perioada de lucru saptamanala a Parlamentului. Eu nu mai sunt de acord ca parlamentarii sa vina luni dupa-amiaza si sa plece marti dupa pranz. Veti pleca joi dupa-amiaza. O sa fiti informati, in perioada imediat urmatoare, care este programul Parlamentului pe care il vizam. In week-end veti avea intr-adevar activitate in teritoriu. Fiecare dintre dumneavoastra va trebui sa prezinte atat la grup cat si la partid ceea ce face macar in ziua de vineri. Nu stiu cate audiente veti face, dar vreau sa continuati sa mergeti sa vorbiti cu oamenii. Nu sunteti parlamentari pe persoana fizica", a conchis presedintele PSD.

Dragnea a declarat marti jurnalistilor ca alesii locali care au obtinut mandate de parlamentar trebuie sa opteze pentru functia de deputat sau senator. In acest caz se afla Lia Olguta Vasilescu si Florin Carciumaru.

"Ei nu au candidat ca sa traga lista, ca nu a tras lista nimeni dintr-un judet. Din moment ce au mers in campanie si au vorbit cu oamenii si le-au spus oamenilor sa aiba incredere in ei, atunci vor ramane aici in Parlament", a afirmat Dragnea, potrivit News.ro.

Vicepresedintele PSD Lia Olguta Vasilescu a declarat, marti, la Parlament, ca deocamdata pastreaza functia de deputat, urmand sa aiba o discutie cu liderul PSD, Liviu Dragnea, in acest sens, precizand ca va face ceea ce i se cere deoarece este ¬un soldat disciplinat al partidului¬.

"Inca nu m-am decis, am termen de 15 zile ca sa imi declar starea de incompatibilitate si apoi inca 30 de zile ca sa pot sa optez. Deocamdata nu am luat nicio decizie, dar mi-am facut toate formalitatile. Nu am decis pana acum, pentru ca trebuie sa am o discutie cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului si ce mi se va spune sa fac, asta voi face", a afirmat Lia Olguta Vasilescu, la centrul de primire a deputatilor nou alesi.

Ea a recunoscut ca isi doreste sa ramana primar.

Atunci cand si-a anuntat candidatura la parlamentare, Lia Olguta Vasilescu spunea ca nu va renunta la mandatul de primar al municipiului Craiova si ca doreste doar sa atraga voturi pentru lista PSD.