Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a promis ca, daca nu vor exista probleme constitutionale, va anula pensiile speciale de care beneficiaza parlamentarii.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Am dat in lucru sa vada daca nu cumva ne opresete vreo prevedere constitutionala. Daca nu avem o constrangere constitutionala, va fi una dintre masurile care va sigur ca va fi foarte sustinuta", a spus Dragnea, la intrebarile ziaristilor.

Liviu Dragnea, care a demisionat din actualul Parlament pentru a nu primi pensia speciala, dupa cum sustine acesta, a precizat ca demisia sa trebuie privita ca un "semnal" in special pentru parlamentarii noi".

"Nu vreau ca eu sa beneficiez de prevederile legii pentru indemnizatii speciale. Nu voi mai accepta ca presedinte al PSD ca in acest parlament sa se initieze sau sa se adopte acte normative prin care se stabilesc privilegii sau beneficii grase pentru parlamentari", a spus Dragnea, care a sustinut ca si la finalul noului mandat de parlamentar va proceda la fel si va demisiona la final.

Seful PSD i-a criticat pe Raluca Turcan, Traian Basescu si Nicusor Dan pentru faptul ca nu procedeaza similiar: "Ar fi putut sa faca acelasi lucru si sa arate ca nu sunt ipocriti".