Presedintele intermar al PNL, Raluca Turcan a declarat, sambata, la Sibiu, ca formatiunea sa continua efortul pentru a obtine un guvern de dreapta, ea aratand ca liberalii au datoria sa incerce si ca au existat discutii politice informale, scopul fiind acela de a da Romaniei o guvernare sanatoasa, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebata daca PNL continua negocierile pentru realizarea unui Guvern de dreapta, Raluca Turcan a raspuns: "Continuam efortul pentru a obtine acest guvern de dreapta. E un efort, un proces de negociere, si avem aceasta datorie sa incercam".

"Atat timp cat nu crezi in solutiile pe care cineva le propune pentru oameni, ai aceasta datorie, pentru oameni, sa incerci in continuare, chiar daca pare greu, chair daca exista foarte multe intoxicari in spatiul public - am vazut intoxicari plecand de la propunerea pentru sefia PNL pentru Calin Popescu-Tariceanu (...) Nimic nu e adevarat. PNL se poate relansa", a spus Turcan.

Intrebata daca a discutat cu Tariceanu perspectiva formarii unui guvern cu ALDE, Raluca Turcan a raspuns: "Au fost discutii cu toate partidele, discutii informale. Nu s-au promis functii. Incercam sa adunam oameni in jurul unui scop comun, acela de a da Romaniei o guvernare sanatoasa, solida, pentru oameni".

"In privinta intrebarii dumneavoastra, a efortului de a oferi o coalitie de dreapta, pot sa va spun ca acest demers politic pe care PNL il face este exact in acelasi spirit: oamenii au nevoie de dezvoltare, de bunsatrare, si, pentru a obtine lucurile acestea, este nevoie de o guvernare responsabila", a mai precizat Raluca Turcan.

Ea a adaugat ca programul economic al PSD nu este sustenabil, ascunde in spate cresteri de taxe si impozite, si nu poate aduce acea bunastare pe care oamenii o asteapta: "Asadar, eu cred ca avem aceasta datorie: sa oferim un program de guvernare de dreapta, un program sustenabil care sa uneasca si oamenii si proiectele si idelile pentru ca Romania sa aiba o sansa sa se dezvolte in mod sustenabil", a mai spus presedintele interimar al PNL.