Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a admis faptul ca liberalii au purtat discutii "informale" cu Calin Popescu-Tariceanu, dar ca, cel putin la nivel de conducere, nu a existat "nicio secunda" ideea de a i se propune acestuia sa devina presedinte al PNL. Turcan a declarat ca aceste discutii vor continua, intrucat PNL incearca coagularea fortelor de dreapta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Declaratiile facute de Turcan, ca reactie la ce a afirmat Tariceanu:

"(Tariceanu) respinge cu brutalitate ideea unei guvernari de dreapta.

PNL incearca formarea unui guvern care sa incerce axat pe investitii si nu unul de subdezvoltare. Am fost si suntem un partid de oameni demni si suntem constienti de raul pe care PSD poate sa il ofere.

PNL va continua pe calea strangerii, coagularii fortelor de dreapta din Romania, in speranta ca vom reusi sa oferim o guvernare solida pe termen lung care sa aduca prosperitate si bunastare.

Pentru a fi presedinte al PNL trebuie sa respecti PNL sa crezi in valorile liberale, sa militezi pentru ele.

La nivelul conducerii PNL nu s-a discutat nicio secunda despre oferirea functiei de presedinte al PNL (lui Tariceanu). Au fost discutii informale ale unor colegi.

Vom continua aceste discutii, consideram ca avem aceasta datorie, este o incapatanare a PNL ca Romania sa aiba sansa sa se dezvolte sustenabil.

Eu inca sunt increzatoare ca ALDE nu va abandona valorile de dreapta pe care le clameaza,

Despre posibilitatea ca parlamentari sa treaca de la ALDE la PNL sau de la PNL la ADLE: Sper ca din PNL nu vor exista colegi care sa mearga spre o guvernare PSD. PNL, in toate discutiile pe care le-a purtat, le-a purtat la nivel de structuri, nu la nivel de persoane. In ALDE sunt colegi care au plecat din PNL si daca se vor simti tradati in aceasta intentie de alipire a ALDE de PSD e foarte posibil sa isi doreasca sa vina in PNL.

Avem in vedere toate partidele care clameaza valorile de dreapta. Exista deschidere pt o guvernare de dreapta si pt un program de dreapta.

Numele de premier apare dupa consultari si dupa ipoteza conturarii unei majoritati parlamentare. Ar fi total nepotrivit in momentul de fata sa vorbim de o persoana propusa pentru postul de premier."