Presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, primarul municipiului Timisoara, a declarat vineri ca nu exclude posibilitatea de a candida in 2020 ca independent la primarie, daca din filiala nu pleaca oamenii "de o anumita factura morala", transmite Agerpres. Robu a demisionat din functia de lider al organizatiei.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

"Da, ma gandesc. Unii au scris ca eu am declarat (in sedinta Biroului Politic Judetean al PNL de joi, n. red.) ca nu mai candidez la primarie. Nu am facut o astfel de declaratie. Am spus ca nu mai candidez din partea PNL, cata vreme PNL are oameni ca acesta (primarul orasului Sannicolau Mare, Danut Groza, n. red.). Este cu totul si cu totul altceva", a declarat presei Robu.

El a reiterat ca decizia sa de a demisiona din functia de sef al filialei PNL este irevocabila, "atata timp cat in partid mai este acest om (Danut Groza, n. red.) si altii ca el".

Nicolae Robu a subliniat si faptul ca nu se va mai implica in nicio decizie politica a filialei.

De asemenea, presedintele in functie al PNL Timis, Robu, a punctat ca in BPJ Timis sunt 200 de membri si ca doar 25 de primari au fost "pentru demiterea" lui.

"Eu luasem deja decizia de a demisiona, am si anuntat-o in scris anumitor persoane, dar am facut un joc. Pe cei din BPJ nu i-am anuntat de la inceput ca demisionez, ci i-am lasat sa-l vad pe fiecare cum actioneaza", a mentionat Robu.