Biroul National al USR se reuneste vineri pentru a lua in discutie excluderea din partid a lui Sergiu Moroianu(sotul lui Clotilde Armand - vicepresedinte al Uniunii Salvati Romania) pentru postarea publica facuta ieri, au declarat pentru HotNews.ro surse din USR. Sergiu Moroianu a lansat un atac dur la adresa lui Matei Paun, cel care a coordonat campania electorala a USR, afirmand despre acesta ca este un "personaj controversat" despre care nu se stie "unde a lucrat" si acuzandu-l de o campanie de denigrare si sabotaj la adresa lui Armand.

Sergiu MoroianuFoto: USB

El afirma ca Paun este vinovat de asocierea USR cu George Soros si cu "activistii LGBT" si cere "Explicatii" biroului national al partidului. El atrage atentia colegilor ca USR a obtinut in Bucuresti un scor mai mic decat la locale si mai mic decat "scorul partidului de apartament PPDD in 2012". care a adus prejudicii grave imaginii partidului.

Surse din USR au declarat pentru HotNews.ro ca respectiva postare a "adus prejudicii grave imaginii partidului preluand propaganda mincinoasa a RTV si A3 din timpul campaniei electorale".

In plus, in statutul USR este un articol care prevede excluderea in asemenea situatii.

Postarea lui Moroianu, pe Facebook:

"Dragi colegi,

Alegerile au trecut.

Am obtinut in Bucuresti mai putin ca la alegerile locale. Tot efortul nostru de un an a rezultat in jumatate din scorul partidului de apartament PPDD in 2012!

S-au comis abuzuri si greseli din partea "echipei de comunicare/campanie" coordonate de Matei Paun. Venit la USB initial ca voluntar, Paun urmeaza sa fie platit cu o suma consistenta. Stie cineva datele financiare ale serviciilor lui Paun?

Comisia de Arbitraj i-a cerut in mod repetat lui Matei Paun si echipei sale sa-si depuna fisa de simpatizant USR. Verbal, Paun a fost de acord pentru el personal, insa a refuzat sa dezvaluie pana si numele membrilor "echipei". In fapt, Paun nu si-a depus fisa de simpatizant. Un alt membru al echipei lui Paun este Mihai Politeanu, descris de Alina Mungiu-Pippidi drept fostul ei sofer personal, ulterior trecut in slujba Monicai Macovei, in prezent seful ONG-ului "Initiativa Romania". Politeanu a plecat din grupul de voluntari USR in momentul cand i-a fost ceruta fisa de simpatizant. Ulterior, a fost recuperat in secret de Paun.

Matei Paun este un personaj controversat. Nu stim unde si pentru cine a lucrat, ce avere si surse de venit are, nici macar ce cetatenie are. Paun este sustinut in USR de Roxana Wring, apropiata de ONG-urile din reteaua Soros, cea care l-a adus initial in organizatie si pe Politeanu.

In campania electorala, Paun a declansat o campanie de denigrare si sabotaj la adresa Clotildei Armand, principalul vector de imagine al USR in teritoriu. A contactat telefonic filialele pentru a le "interzice" sa o invite pe Clotilde. Interdictia aceasta absurda nu a fost respectata pentru ca filialele isi doreau ajutorul Clotildei. Banii USR au fost cheltuiti prosteste pe sondaje de opinie false la supra-pret si pe "servicii de consultanta" contractate fara licitatie sau transparenta, inclusiv pentru salariul consistent al lui Paun, om fara nicio pregatire in conducerea unei campanii politice, mai ales a unui partid cinstit.

Paun a purtat in privat discutii cu PNL in numele USR, afectand grav imaginea de independenta a USR fata de partidele corupte din fosta USL. In urma acestor discutii, Paun a incercat sa o determine pe Clotilde sa "atace" la TV niste membri PNL al caror nume ea nici macar nu-l cunostea, in scopul de a ajuta anumite factiuni din PNL sa-si regleze conturile. In urma refuzului primit, Paun a filtrat invitatiile Clotildei la TV in perioada campaniei electorale, neinformand-o cand era invitata (in campanie CNA impune televiziunilor sa se coordoneze cu partidele).

Paun a pus presiuni imense pentru a obtine controlul asupra paginii de facebook Clotilde Armand, din fericire suficient de suspecte pentru a fi refuzat.

Paun a asociat imaginea USR cu activistii lgbt si cu Soros, incercand chiar sa-l disculpe pe Soros in loc sa ne disociem viguros de el, tentativa patetica care a dus PSD la 50% din parlament si USR sub 10%.

Cer explicatii biroului national al USR pentru tolerarea acestei situatii in care o persoana straina de partidul nostru a atacat si izolat persoana #2 din partid, a orchestrat campanii impotriva intereselor USR, a cheltuit discretionar si netransparent banii USR, in ultima instanta afectand grav sansele de succes ale USR."

Liderul USR Nicusor Dan a declarat ca Moroianu face afirmatii mincinoase si sustine ca Paun a lucrat voluntar la campania electorala.

"Matei Paun a activat voluntar, sacrificandu-si timpul personal, fara sa ceara nimic in schimb, atat in campania electorala pentru alegerile locale cat si in campania electorala pentru alegerile parlamentare. A muncit in baza unui mandat dat de Biroul National, pe care nu l-a depasit niciodata. A avut in intreaga campanie electorala sustinerea mea si a Biroului National. Sunt mahnit si uluit ca Sergiu Moroianu lanseaza in spatiul public afirmatii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale dusmanilor politici ai USR" a scris el pe Facebook.