Fostul sef al campaniei electorale a PNL, Gheorghe Falca, a comentat respingerea de catre Curtea Constitutionala a contestatiei depuse de liberali impotriva legii de crestere a salariilor din educatie si sanatate, declarand ca se bucura "intotdeauna cand in administratie cresc salariile", relateaza News.ro.

Gheorghe FalcaFoto: Hotnews

"Eu sunt un om care lucreaza in administratie si ma bucur foarte mult intotdeauna cand in administratie cresc salariile. De aceea, pe langa aceasta bucurie de astazi astept in primul rand o lege a salarizarii unice pentru a nu exista inechitati in sistemul de salarizare si, evident, o crestere constanta a salariilor oamenilor din administratia publica locala si centrala odata cu cresterea economica a Romaniei", a comentat Gheorghe Falca decizia CCR.

Intrebat de ce se bucura in conditiile in care Curtea Constitutionala a respins practic contestatia depusa de PNL, Falca a replicat ca "Guvernul trebuie sa lucreze la cresterea economica astfel economia sa produca acei bani". "Sa stiti ca ceea ce a propus PSD in campania electorala si a castigat voturi cu acele propuneri erau nesustenabile total pentru bugetul din 2017. De aceea ma bucur pentru faptul ca oameni din administratie vor primi o suma de bani in plus", a explicat Falca.

Curtea Constitutionala a decis ca Legea de aprobare a OUG 20/2016, prin care Parlamentul a majorat salariile din educatie si din sanatate, este constitutionala. Actul normativ a fost atacat la CCR atat de Guvern, cat si de PNL.