Presedintele PNL, Alina Gorghiu si secretarul general, Ilie Bolojan, i-au anuntat duminica noapte pe liderii organizatiilor judetene ai partidului ca isi dau demisia de la conducerea formatiunii, dar acestia au refuzat o acccepte, recomandandu-le sa ramana in functii pana la congresul de anul viitor, au declarat surse din conducerea PNL citate de News.ro.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

Potrivit acestora, Alina Gorghiu a vrut sa isi dea demisia din fruntea partidului in noaptea de duminica spre luni, in urma rezultatelor slabe obtinute de formatiunea liberala la alegerile parlamentare. Acelasi lucru a intentionat sa faca, potrivit surselor citate, si secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.

Majoritatea presedintilor de organizatii judetene ai PNL au refuzat insa sa accepte demisia celor doi, recomandandu-le sa ramana in functie pana la congresul de anul viitor al partidului. "Cel mai probabil o sa ramanem in formula actuala pana la congres", a declarat unul dintre liderii PNL prezenti la discutii.

Mai multi lideri de organizatii PNL au declarat public duminica seara, dupa inchiderea urnelor, ca se impune demisia actualei conduceri a partidului si alegerea cat mai grabnica a unor noi lideri.

Primul lider de organizatie PNL care a cerut demisia actualei conduceri a fost presedintele PNL Timis, Nicolae Robu. El a declarat duminica seara, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca la nivelul partidului trebuie sa fie organizate "alegeri cat mai repede" si ca pana atunci "cineva trebuie sa joace rolul de presedinte".

Si presedintele PNL Calarasi, Raducu Filipescu, a declarat ca alegerile interne in partid sunt "absolut necesare" dupa scrutinul de duminica, el spunand ca in PNL "se impune neaparat o analiza serioasa si eventual o conducere reformata, care sa preia partidul sa-l organizeze si sa-l puna pe sine", ca deocamdata liberalii sunt "sariti de pe sina". Filipescu a declarat pentru News.ro ca liberalii trebuie sa traga "o linie" si sa socoteasca "ce au de facut in continuare si cu cine".

Alina Gorghiu a promis in luna octombrie ca va demisiona de la sefia PNL daca partidul pe care il conduce nu va intra la guvernare dupa alegerile din 11 decembrie: "Eu imi asum foarte clar o demisie daca PNL nu va fi cel in jurul caruia se va face majoritatea parlamentara care sa dea viitorul premier al Romaniei", spunea atunci Alina Gorghiu.