Numarul sesizarilor privind posibile fapte nelegale in campania electorala din 2016 este 2,6 ori mai mic decat in campania electorala din 2012. Au fost sesizate 355 de posibile contraventii si infractiuni, dar 37 de semnalari nu s-au confirmat. Lucratorii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au constatat 247 de contraventii, au fost deschise 43 de dosare penale si se efectueaza cercetari fata de 25 de persoane, a anuntat, sambata, purtatorul de cuvant al MAI, comisar-sef de politie Monica Dajbog, potrivit News.ro.

"Asa cum stiti, campania electorala pentru alegerile parlamentare s-a incheiat in aceasta dimineata, la ora 7.00, continuarea propagandei electorale fiind strict interzisa. Pe perioada campaniei, structurile Ministerului Afacerilor Interne au asigurat masurile de ordine si siguranta publica, campania desfasurandu-se fara inregistrarea unor incidente sau evenimente grave.Comparativ cu campania electorala de la precedentele alegeri parlamentare, din anul 2012, numarul sesizarilor privind posibile fapte nelegale este de aceasta data de 2,6 ori mai mic", a spus comisar-sef de politie Monica Dajbog.

Astfel, au fost sesizate 355 de posibile contraventii si infractiuni, iar ]n urma verificarilor efectuate pana la acest moment, 37 de semnalari nu s-au confirmat.

Lucratorii MAI au constatat 247 de contraventii, aplicand amenzi in valoare de peste 147 de mii de lei. De asemenea, au fost deschise 43 de dosare penale si se efectueaza cercetari fata de 25 de persoane.

In campania pentru alegerile parlamentare precedente, numarul sesizarilor privind posibile fapte penale a fost de 8,2 ori mai mare, a spus purtatorul de cuvant al MAI.