Cotidianul britanic The Independent publica miercuri, in sectiunea Voices, un portret al liderului Partidului Social-Democrat Liviu Dragnea, intitulat "Exista inca speranta pentru Europa - uitati-va la Romania". Autorul articolului este un fost laburist condamnat la inchisoare pentru deconturi false, noteazaDigi24.ro.

Liviu Dragnea, portret in The IndependentFoto: The Independent

Denis MacShane este un fost ministru britanic al Afacerilor Europene in perioada 2002-2005. El a fost condamnat la sase luni de inchisoare, dintre care trei cu executare, pentru prezentarea unor deconturi false, potrivit BBC.

MacShane a lucrat de asemenea la BBC in perioada 1969-1977, dar a fost concediat.

Ce scrie MacShane in publicatia britanica:

"Dupa alegerea, in Bulgaria si Republica Moldova, a unor candidati pro-Putin, capitalele europene respira usurate ca Romania s-ar putea rupe de curentul din sud-estul Europei si instala un premier pro-UE, pro-NATO, dupa alegerile nationale din 11 decembrie. Intr-o perioada in care (formatiunile de - n.r) centru-stanga din toata UE sunt intr-o pozitie dificila, sosirea lui Liviu Dragnea va inveseli social-democratia europeana", scrie fostul ministrul britanic, potrivit News.ro.

Autorul articolului prezinta principalele promisiuni electorale ale liderului PSD, printre care crearea unui Fond Suveran de Investitii care va pregati circa 200 de companii detinute inca partial de stat pentru listarea la Bursa. De asemenea, Dragnea i-a explicat jurnalistului, in cursul unei intalniri la Stockholm, ca vrea sa elimine impozitul pe dividende si TVA-ul la vanzarile de locuinte, sa creasca salariul minim pe economie, sa ofere deduceri de taxe pentru familiile cu copii si sa convinga medicii sa ramana in tara.

"Pare calm, metodic si convins ca Romania se va uita spre Occident, catre Italia, Franta, Spania si Marea Britanie. Nu este interesat sa se alature Europei din (Grupul de la - n.r.) Visegrad, cu Ungaria, Polonia, Slovacia si Cehia, in conditiile in care primele trei natiuni sunt controlate de lideri neliberali, nationalisti, islamofobi, predispusi sa critice UE in loc sa o sustina. Dragnea este hotarat ca Romania sa ramana loiala UE si ca, putin cate putin, Romania sa devina o economie moderna, care sa respinga intoleranta si neo-liberalismul antisocial", incheie MacShane articolul.