Premierul Dacian Ciolos a explicat, marti, la o dezbatere organizata de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22, motivul pentru care a acceptat sa participe, in aceasta seara, la o emisiune la Antena 3. Ciolos spune ca scopul sau este sa ii poata informa si pe telespectatorii acestui post de televiziune, care altfel nu ar avea acces la punctul sau de vedere, facand o paralela cu meseria sa de agronom, in care uneori trebuie "sa cobori in mocirla" pentru a-ti face treaba corect. "Sigur, iti iei cizme de cauciuc, ca sa nu te murdaresti complet sau faci un dus dupa aceea", a adaugat Ciolos. Primul ministru va participa, marti seara, incepand cu ora 21:00, la emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3, moderata de Mihai Gadea, potrivit agendei publice a primului ministru, anuntata de Guvern.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacian Ciolos a participat, marti dupa-amiaza, la dezbaterea "Proiectul de tara, intre politica si tehnocratie", organizata de Grupul pentru Dialog Social si Revista 22 si moderata de Gabriel Liiceanu. El a fost intrebat de Gabriel Liiceanu cum poate merge la Antena 3, avand in vedere cum i-a tratat acest post de televiziune pe unii dintre ministrii sai, cum a fost cazul lui Vlad Voiculescu.

"L-am vazut alaltaieri pe domnul ministru al Sanatatii batjocorit in ultimul hal, tavalit prin noroi. (...) A fost ceva sinistru. Ala e locul in care va duceti. Pentru Dumnezeu! Aveti unul dintre ministri care are ceva angelic in prezenta si care a acceptat sa stea acolo si sa fie crucificat", a spus Gabriel Liiceanu, potrivit News.ro.

Primul ministru a raspuns ca au fost mai multi ministri ai sai care au participat la emisiuni pentru a putea "contracara minciuni", iar acest lucru vrea sa il faca si el, din respect pentru telespectatori.

"Ma duc in primul rand din respect pentru oamenii care, dintr-un motiv sau altul, pe care nu vreau sa il comentez si nici nu am toate elementele sa judec, se uita la acel post si se uita mai ales la acel post sau se uita aproape exclusiv la acest post si care nu primesc alt gen de informatie in ce-l priveste pe domnul ministru sau pe celalalt ministru sau pe mine, decat informatiile pe care le dau oamenii care se repeta la acest post", a explicat Dacian Ciolos.

Prim-ministrul a adaugat ca multi dintre telespectatorii Antenei 3 nu au acces la punctul sau de vedere: "Cred ca acei oameni au dreptul sa auda si punctul meu de vedere, chiar daca e mai rar exprimat, punct de vedere pe care, daca il exprim pe alte canale, nu ajunge la ei sau ajunge foarte putin."

Dacian Ciolos a facut si o paralela cu meseria sa de agronom, spunand ca uneori trebuie sa "cobori in mocirla", dar trebuie sa iti iei si masuri de precautie: "Eu sunt agronom la baza si am invatat ca sunt anumite plante care cresc in mocirla si ca nu poti sa iti faci meseria corect daca nu ai curajul sa si cobori cateodata in mocirla. Sigur, iti iei cizme de cauciuc, ca sa nu te murdaresti complet sau faci un dus dupa aceea."

Reporterului Antenei 3 nu i-a fost acceptata prezenta la dezbaterea GDS de marti, fiind o politica a ONG-ului de a nu permite accesul reprezentantilor acestui post de televiziune. O interdictie identica a fost impusa si la o dezbatere la care a participat presedintele Klaus Iohannis.