Fostul premier Victor Ponta a afirmat luni, la Tulcea, ca viitorul premier va fi propus de PSD, cu sustinerea ALDE si a PRU, daca aceasta formatiune va intra in Parlament, el avansand in acest sens si trei nume din randurile social-democratilor - Liviu Dragnea, Rovana Plumb si Eugen Teodorovici.

Victor Ponta (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Cred ca va fi un prim-ministru propus de PSD, evident, sustinut de ALDE, sunt convins ca va fi sustinut si de PRU, daca intra in Parlament. Un membru PSD care a candidat, care a lucrat la programul de guvernare, adica poate sa fie Liviu Dragnea, poate sa fie Rovana Plumb, poate sa fie Eugen Teodorovici", a afirmat Ponta, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

El a subliniat ca PSD are cei mai competenti oameni pentru functiile de ministri.

"Nu este important daca sunt Teodorovici, Ponta pe functia x sau y. Important este sa facem un guvern competent, pentru ca avem experienta anilor trecuti, cu ministri foarte buni, cu ministri mai putin buni si ati vazut si dumneavoastra cum a fost anul asta cand aduci oameni care nu se pricep si se scolesc pe spinarea noastra. E foarte rau, pierzi timp si bani si proiecte importante. Eu cred ca PSD are cei mai multi oameni bine pregatiti si, daca ma gandesc la multi dintre ministrii care ne-au fost colegi in cabinet, cred ca au invatat foarte mult si sunt foarte buni si probabil multi dintre ei se vor regasi si in urmatorul Guvern. Dar haideti sa vedem ce voteaza oamenii duminica si dupa aceea discutam despre functii si posturi!', a mentionat Ponta.