Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni, la Timisoara, ca daca se va dovedi ca rectorul Universitatii de Vest Timisoara (UVT), Marilen Pirtea, a plagiat articole stiintifice "drumul PNL si cel al lui Marilen Pirtea se vor desparti", transmite Agerpres. Pirtea deschide lista PNL Timis la Camera Deputatilor pentru alegerile din 11 decembrie.

Marilen PirteaFoto: Agerpres

"Daca se dovedeste ca a plagiat, drumul PNL si cel al lui Marilen Pirtea se vor desparti, dar in acest moment nu vorbim despre o hotarare sau un lucru dovedit. Cred insa ca in acest moment vorbim despre o analiza jurnalistica si ca institutiile statului trebuie sa-si faca treaba mai departe. Sa nu uitam ca este campanie electorala si este ultima saptamana de campanie electorala, motiv pentru care eu as trata aceasta tema ca pe un subiect sensibil si foarte echilibrat", a afirmat Gorghiu.

Liderul PNL a subliniat ca, indiferent despre ce persoana ar fi vorba intr-o astfel de situatie, i se aplica criteriile de integritate ale partidului.

"Indiferent ca vorbim despre Marilen Pirtea, de Nicolae Robu, de Alina Gorghiu sau de oricine altcineva din PNL, daca la un moment dat criteriile de integritate sunt incalcate, atunci drumul PNL de acel membru se separa", a completat liderul PNL.

"Am incredere ca Marilen Pirtea va avea toata disponibilitatea si capacitatea sa demonteze aceste informatii. Vom vorbi si cu domnul Pirtea. Domnul Pirtea va da toate declaratiile pe acest subiect, cu ce intentioneaza sa faca vizavi de aceasta speta. Sunt convinsa ca urmeaza sa detalieze raspunsurile la toate aceste probleme aparute acum. Raspunsul meu este acelasi, eu, PNL, Nicolae Robu nu suntem deloc in masura sa dam verdicte nici in materie penala, nici civila, nici in materie de plagiat. Suntem intr-un stat de drept si cred ca singura decizie este cea a unor institutii abilitate de legea romana si de statul roman", a detaliat ea.

Liderul PNL Timis Nicolae Robu a completat ca, in cazul in care se va dovedi plagiatul, Pirtea va trebui sa se retraga din Parlament.

"Domnul Pirtea va trebui sa faca o declaratie. Daca se confirma acuzele, atunci va trebui sa se retraga din Parlament. Evident ca va fi ales. Nu putem acum, pe baza unui articol de presa sa-i cerem sa se retraga de pe lista de candidati. Dansul are dreptul la aparare si lucrurile se vor clarifica intr-un fel sau altul", a spus el.