Liderul Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, i-a cerut lui Liviu Dragnea sa dea o garantie electoratului ca parlamentarii PSD care vor fi alesi pe 11 decembrie nu vor initia legi de modificare a Codului penal, a statutului DNA si de functionare a ANI, transmite Agerpres. El sustine ca o lege a amnistiei penale ar fi "cea mai grea lovitura care se poate da statului de drept din Romania", referindu-se la promisiunea Partidului Romania Unita de a impune amnistia penala si fiscala daca va castiga alegerile.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Avem trei cereri publice catre Liviu Dragnea - sa declare public ca in urmatorul mandat parlamentar PSD nu va initia modificari ale Codului penal, PSD nu va initia legi de modificare a statutului DNA si cerem public sa declare ca in urmatorul mandat in Parlament PSD nu va initia o lege de modificare a functionarii ANI. Asta e cererea publica pe care i-o facem lui Liviu Dragnea - sa dea o garantie electoratului care va vota pe 11 decembrie ca nu va vota aceste legi de care noua ne e frica", a afirmat Nicusor Dan, marti, intr-o conferinta de presa.

"Colegii mei au facut o sinteza in care avem politicieni PSD si PNL care insumeaza 113 ani de puscarie, iar prin faptele lor de coruptie exista la bugetul statului un prejudiciu mai mare de 1 miliard de lei. Din acesti bani se pot face 200 de centre primare de sanatate pe care le-a propus USR in programul sau, poti sa consolidezi 5.000 de apartamente care sunt incadrate in clasa de risc seismic, tot ca echivalent, in programul nostru, este bugetul anual al programului 'Scoala dupa scoala'", a spus Nicusor Dan.

Liderul USR sustine ca in aceeasi legislatura 2012 - 2016 au avut loc 16 incercari de modificare fie a Codului penal, fie a legilor conexe, cu scopul de a-i scapa de justitie pe oamenii corupti, iar dintre aceste 16 incercari, 10 au fost initiate de parlamentari PSD. El precizat ca printre initiatorii acestor proiecte se afla Serban Nicolae, Eugen Nicolicea, Calin Popescu-Tariceanu, Cristiana Anghel, Ovidiu Dontu, Ciprian Rogojan, care se regasesc in prezent pe listele PSD si ALDE pentru Parlament.

"Exista o probabilitate mare ca acesti oameni sa intre in Parlament si exista riscul ca ei sa sustina in continuare acelasi tip de legi", a adaugat Nicusor Dan.

"PSD, prin portavocea Sebastian Ghita, vorbeste despre o amnistie penala si fiscala", mai arata Nicusor Dan intr-un comunicat de presa.