Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seara, la Realitatea TV, ca presedintele Klaus Iohannis "a facut o greseala uriasa" dupa ce a refuzat sa invite politicienii cu probleme penale la evenimentele organizate de 1 Decembrie.

"Eu nu stiu, spre exemplu, cine l-a sfatuit sa faca aceasta greseala uriasa cu interdictia de a participa la Ziua Nationala a Romaniei pentru ca domnul presedinte Iohannis (...) in cazul asta a confundat politica cu natiunea. 1 Decembrie nu e nici ziua lui Iohannis, nici a lui Ciolos, nici a PNL, nici a USR. Este sarbatoarea constiintei nationale. Orice roman are dreptul si trebuie sa se bucure de Ziua Nationala a Romaniei. Aici nu se pot pune restrictii. Cine l-a sfatuit sa faca aceasta miscare gresita nu stiu, dar asta e", a declarat Dragnea, la Realitatea TV, potrivit News.ro.

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi, a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, ca atat la parada militara care va fi organizata de Ziua Nationala a Romaniei la Arcul de Triumf cat si la receptia organizata de seful statului la Palatul Cotroceni nu au fost invitate "persoane cu probleme penale".

"Am vazut ca exista tot felul de discutii in spatiul public referitoare la acest subiect si tin sa precizez inca de la inceput faptul ca nu voi face referire la anumite persoane, nu voi face referire la anumite nume, pentru ca nu despre asta este vorba. Este vorba despre niste criterii care au stat la baza intocmirii listei cu invitati si nu pot si nici nu vreau sa va ascund faptul ca in constituirea acestor criterii care au fost luate in calcul bineinteles ca in primul rand este vorba despre criteriul ca acea persoana sa detina o functie in stat, dar sa si respecte niste criterii de integritate, iar aici vorbim despre inexistenta unor probleme penale", a declarat Madalina Dobrovolschi.