Premierul Dacian Ciolos le-a cerut, miercuri, ministrilor sa isi faca propriul bilant la un an de la preluarea guvernarii si sa prezinte public reformele realizate, dar si proiectele care nu au fost puse in practica, potrivit Agerpres. Guvernul Ciolos implineste maine un an de cand a preluat guvernarea. "Da, suntem Guvenul zero coruptie, zero populism, zero minciuna", a afirmat primul ministru.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Maine (joi - n.red.) se implineste un an de cand am preluat acest mandat si as vrea ca, fara sa facem ceremonii - pentru ca nu e cazul - (...) sa profitam de aceasta oportunitate si sa iesim cu totii sa explicam, sa ne facem un prim bilant al acestui an si prefer sa il facem noi ca, daca nu, vedeti, sunt altii care il fac si vin cu bilant de genul 'Guvernul zero'. Trebuie sa spunem: 'Da, suntem Guvenul zero coruptie, zero populism, zero minciuna' si, pornind de aici, sa trecem sa explicam cateva lucruri care au fost facute in acest an. Asa cum am spus la inceputul mandatului, nu ne propunem sa revolutionam Romania intr-un an de zile, dar vom lansa, am spus atunci, cateva reforme, cateva domenii cheie si as vrea sa putem sa le explicam", a spus Dacian Ciolos la inceputul sedintei de guvern.

Prim-ministrul a adaugat ca este important ca "cei interesati de realitate" sa fie informati despre realizarile, dar si despre proiectele propuse, dar nefinalizate.

"Cred ca e important sa ne facem si propria analiza si sa facem si public, in asa fel incat cei interesati de realitate si de adevar, dincolo de populismul probabil inerent unei campanii electorale, sa putem discuta si asezat despre ceea ce s-a facut si despre ceea ce mai ramane de facut", a subliniat Dacian Ciolos.