Presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni ca Victor Ponta a facut declaratii ingrijoratoare referitor la asigurarea celor 2% din PIB pe securitatea nationala, afirmand ca fostul premier ca joaca "rolul de agent de influenta pentru Moscova".

Alina GorghiuFoto: Agerpres

"Pe mine ma ingrijoreaza declaratiile pe care le-am auzit din partea PSD-ului zilele trecute, declaratii care se refera la pactul pe aparare si la asigurarea celor 2% din PIB pe securitatea nationala. Sunt declaratii care imi arata ca PSD nu a inteles absolut nimic din ceea ce se intampla in regiune, din ceea ce ar trebui sa se intample cu Romania ca pion de baza, ca factor de stabilitate in regiune. Faptul ca domniile lor pun problema in sensul in care putem asigura mariri de salarii daca nu mai asiguram cei 2% din PIB pentru aparare mi se pare un act de iresponsabilitate. Mi se pare ca cine a facut declaratia joaca rolul de agent de influenta pentru Moscova si nimic altceva¬, a declarat Alina Gorghiu, intrebata despre alegerile din Republica Moldova.

"Da, domnul Ponta a dat aceasta declaratie, insa nimeni din PSD nu l-a contrazis. Va amintesc ca in 2015 cand s-a semnat acest pact premierul si presedintele PSD era acelasi domn Ponta care a semnat alaturi de ceilalti lideri de partide politice acel pact, la initiativa presedintelui Iohannis", a completat ea.

Ponta a reactionat imediat pe Facebook printr-un post-scriptum la o postare: "Eu nu mai am niciun chef sa tot raspund la acuzatiile idioate ca sunt "ProRusia" sau ca imi beau cafeaua in fiecare dimineata cu Putin\uD83D\uDE01/ cei care inca mai cred aceaste manipulari ori au creierul complet spalat de Propaganda ori pur si simplu isi cauta justificari pentru propriile frustrari/ eu sunt doar "ProRomania" si am cautat in toate functiile publice in care am fost sa urmaresc binele si interesul Romaniei si al poporului roman/ ii admir pe cei care se lupta pentru tara lor si ii detest din tot sufletul pe acei romani care pretind ca sunt mai "catolici decat Papa" ( adica mai americani decat americanii, mai germani decat germanii sau mai europeni decat europenii) lovind mereu in propria tara si propriul popor!"

Ce a scris Ponta pe 10 noiembrie pe Facebok:

"Klaus Iohannis (si implicit Dacian Ciolos si PNL) sustin ca trebuie sa crestem cheltuielile militare pana la 2% din PIB ca sa indeplinim cerintele NATO si sa ne aparam de Rusia!

Daca va uitati pe datele oficiale si in 2016 Romania aloca deja mai multi bani decat tarile vecine: Bulgaria 1,3 % , Ungaria , Slovacia si Cehia circa 1% din PIB .

Dar puteti sa si vedeti ca Romania trebuie sa faca un mare efort de peste 1 miliard EURO ca sa reziste Rusiei ( care are un buget militar anual de peste 50 miliarde!!!) / in conditiile in care principalul nostru aliat NATO in Marea Neagra Turcia (care aloca peste 15 miliarde) are deja o relatie privilegiata cu Rusia!

Domnul Iohannis a dat de inteles prin mesajul sau ca alegerea lui Donald Trump implica o decizie a noastra de crestere a alocarilor pentru armata - parerea analistilor internationali este exact inversa in sensul in care tensiunea fara precedent din 2015-16 dintre SUA si Rusia are toate sansele sa fie inversata."