Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat, vineri, la Timisoara, ca PMP exclude, dupa alegeri, orice alianta cu PSD, adaugand ca "nici PNL nu reprezinta o solutie mai buna, dar macar nu miroase asa urat". Fostul sef al statului mai spune ca, in cazul in care PMP va ajunge la guvernare, va cere pozitia de prim-ministru, transmite News.ro.

Traian Basescu a declarat, vineri, in discursul sustinut la lansarea candidatilor din Timis la Parlament, care a avut loc la Filarmonica "Banatul", din Timisoara, ca PMP trebuie sa se redovedeasca ca fiind "altceva decat PNL si PSD".

"PMP in campanie trebuie sa se redovedeasca ca fiind altceva decat PNL si PSD. Aceste partide au pe constiinta tot ce a fost mai antidemocratic de la Revolutie incoace. Suspendarea din 2007 au facut-o impreuna, suspendarea din 2012 au facut-o impreuna. Au pus cea mai odioasa maimuta la Cotroceni, pe Crin Antonescu, au reusit sa faca din justitie un cal de bataie nejustificat. Sigur, in justitie mai sunt multe lucruri care trebuie facute, eu insumi le critic. Printre acestea, nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului (...) Dorinta de a pune justitia sub control politic este o crima la adresa Romaniei pe care PNL si PSD ar face-o cu draga inima si cu zambetul pe buze", a spus Basescu.

Liderul PMP a adaugat ca in cazul in care partidul sau va ajunge la guvernare va pune doua conditii: ca PMP sa dea prim-ministrul si sa existe un minister al reunificarii Romaniei cu Republica Moldova.

"In cazul in care vom intra la guvernare, una din conditiile de pe masa discutiilor va fi ca PMP sa dea prim ministrul guvernului si de asemene, structura guvernului va trebui sa aiba obligatoriu ministerul reunificarii pentru ca obiectivul de tara sa se realizeze", a mai spus Basescu.

Intrebat din sala de catre un membru al PMP ce aliante este dispus PMP sa faca in cazul in care va ajunge la guvernare, Basescu a spus ca exclude alianta cu PSD.

"Exclud orice alianta cu PSD. Insa sa stiti ca nici PNL nu reprezinta o solutie mai buna, dar macar nu miroase asa urat", a mai spus Basescu.