PNL propune infiintarea unui Fond pentru dezvoltare urban-rural pentru finantarea unor proiecte de infrastructura si eliminarea impozitarii tuturor pensiilor, a declarat, joi, liberalul Florin Citu, candidat pe locul al doilea la Senat in Bucuresti.

Florin CituFoto: Agerpres

"Propunem o solutie pentru a finanta acele proiecte unde nu gasim fonduri europene si nici bani de la buget, cum ar fi pentru centura Bucurestiului sau autostrada Targu Mures - Iasi. Solutia noastra este sa infiintam Fondul roman pentru dezvoltare urban-rural care are atasata o banca de investitii. Ideea este foarte simpla. Banca de investitii este aceea care emite, pe baza proiectelor, obligatiuni, se finanteaza din sector privat, nu are legatura cu statul. Ea finanteaza aceste proiecte prin Fondul urban-rural de investitii. Noi estimam proiecte in jur de 11 miliarde de euro in urmatorii patru ani. Nu este ceva fantastic, dar este nevoie de aceste investitii pentru ca se pare ca pentru unele proiecte nu se gasesc fonduri nici la buget, nici la UE", a afirmat, intr-o conferinta de presa, economistul Florin Citu, citat de Agerpres.

El a spus ca o alta masura propusa este eliminarea impozitarii tuturor pensiilor. "Mi se pare cel putin ciudat sa mai impozitezi pensiile, dupa ce acesti oameni au contribuit toata viata. E normal sa lasam pensiile sa fie un venit net in economie", a adaugat Citu.

El a amintit ca liberalii propun si reducerea contributiei pentru angajat si angajator la 16%, precum si reducerea cotei TVA la 16%.