Dupa ce a participat la mitingul PNL de duminica, partid care l-a si nominalizat drept propunere de premier dupa alegeri, Dacian Ciolos a participat miercuri la o dezbatere organizata de Uniunea Salvati Romania, cel de-al doilea partid care a anuntat ca il va sustine pentru un nou mandat de prim-ministru. Ciolos a afirmat in cadrul dezbaterii "Programul USR in dialog cu Platforma Romania 100" ca obiectivele partidului condus de Nicusor Dan sunt compatibile cu propria sa viziune.

Dacian Ciolos si Nicusor DanFoto: Captura Facebook

"In ce ma priveste, aruncand o privire pe programul dvs de guvernare, mi se pare foarte compatibil cu modul in care vad lucrurile, pe multe puncte", a declarat prim-ministrul.

La dezbatere au luat parte si fosti membri din guvernul Ciolos, care s-au inscris in USR si candideaza pentru parlament - Cristian Ghinea, Manuel Costescu sau Catalin Drula.

Ciolos a repetat faptul ca Platforma 100 nu este un program de guvernare si ca el nu candideaza la alegeri, insa ca poate fi la baza programelor de guvernare ale partidelor care vor sa o asume.

El a insistat asupra faptului ca stabilirea acestor principii nu este legata neaparat de persoana sa, ci ca ele trebuie sa stea la baza unor programe de guvernare.

"Va spun cu toata sinceritatea, nu e vorba atat de persoana mea legat de viitor, cat e vorba de ceea ce am putut sa acumulez in aceasta perioada. De aceea am pus acele principii care sa fie dezbatute, care sa stea la baza unor programe de guvernare care sunt reponsabilitatea partidelor politice care participa in alegeri, programe de guvernare, care din punctul meu de vedere, pentru a nu mai fi populiste, pentru a nu mai fi enunturi doar si declaratii cu cifre si cu promisiuni sa aiba la baza si sa prinda radacini in cateva principii si valori", a mai precizat Ciolos, citat de News.ro.