Deputatul independent Remus Cernea i-a transmis marti o solicitare presedintelui Camerei Deputatilor Florin Iordache de a nu trimite spre promulgarea legea de adoptare a ordonantei privind salariile si sporurile si il instiinteaza pe acesta ca impotriva sa si a celor doi secretari de la prezidiul Camerei va depune o plangere penala pentru "abuz in serviciu si incalcarea in litera si spirit a Regulamentului Camerei Deputatilor si pentru fraudarea votului din plen". Cernea a fost cel care luni, inainte de inceperea sedintei de vot final in plen, a luat cuvantul si a declarat ca nu sunt suficienti deputati in sala si a cerut un apel nominal pentru verificarea cvorumului legal (care este de 177).

Remus CerneaFoto: Agerpres

Ce spune Cernea in scrisoarea adresata lui Iordache si transmisa presei:

"In cadrul sedintei de plen din 7 noiembrie 2016 am atras atentia in repetate randuri de la microfon ca nu exista cvorumul necesar de vot prevazut de Regulamentul Camerei Deputatilor. Ar fi trebuit sa constatati lipsa cvorumului si sa suspendati sedinta. Faptul ca sedinta a continuat fara cvorum iar mai multe legi au fost adoptate ori respinse reprezinta o frauda grava care trebuie reparata! Din punctul meu de vedere a fost un moment clar de abuz in serviciu pentru care trebuie asumata o responsabilitate atat politica, insa si de ordin penal.

Am si solicitat de la microfon, la inceputul sedintei, ca un lider de grup sa ceara verificarea cvorumului prin apel nominal. Atunci cand din partea PNL a fost formulata o astfel de solicitare, ea nu ar mai fi trebuit supusa la vot pentru ca, in cazul in care se petrece un abuz al unei conjuncturale majoritati cu privire la modul fraudulos in care se numara voturile sau cu privire la lipsa cvorumului, mereu acea majoritate abuziva va respinge o cerere de verificare a cvorumului!

Responsabilitatea dumneavoastra ca presedinte era, conform Regulamentului, sa verificati existenta sau nu a cvorumului necesar pentru sedinta de vot final!

Va adresez un apel de a nu semna legile adoptate in sedinta din 7 noiembrie 2016 si de a repune toate legile adoptate sau respinse prin frauda de vot (cauzata de inexistenta cvorumului) pe Ordinea de zi a unei urmatoare sedinte!

Intrucat exista probe care atesta lipsa cvorumului (fotografii, filmari) imi rezerv dreptul de a depune o plangere penala impotriva dumneavoastra si a celorlalti responsabili de la prezidiu din timpul sedintei pentru abuz in serviciu si incalcarea in litera si spirit a Regulamentului Camerei Deputatilor si pentru fraudarea votului din plen."

PNL urmeaza sa depuna o solicitare la Biroul Permanent al Camere Deputatilor o contestatie supra legii care prevede majorari salariale in Educatie si Sanatate. Acestia au acuzat luni faptul ca, potrivit fotografiilor facute de la balconul salii de plen in momentul votului, in sala erau in total 168 de deputati, nu 185 asa cum anuntasera secretarii Camerei.

"Votul din Camera Deputatilor asupra Legii privind majorarile salariale in educatie si sanatate a fost viciat prin minciuna. PSD a mintit ca are suficienti oameni in sala pentru a vota legea, anuntand o prezenta de 184 de parlamentari. Imaginile arata ca in sala nu se aflau decat 168", au sustinut liberalii pe pagina de Facebook a PNL.

Mai mult, o filmare realizata de agentia News.ro arata ca, la cateva sezi de secunde dupa acest vot, in sala mai erau 153 de deputati, cu mult fata de numarul pe care presedintele Iordache il anunta de la microfon la voturile care au urmat celui pe legea care prevede cresterile de salarii.