Partidul National Liberal organizeaza, duminica, incepand cu ora 17.00, in Piata Revolutiei din Capitala, un miting pentru lansarea candidatilor la alegerile parlamentare dar si de sustinere a propunerii de premier Dacian Ciolos, potrivit unor surse din partid fiind vorba despre un eveniment inedit, cu prezentator si discursuri ale unor personalitati din afara politicii, sustinatori ai acestui partid, precum Tudor Giurgiu, relateaza News.ro.

Miting de lansare a candidatilor PNLFoto: Facebook - Partidul National Liberal

PNL a anuntat de sambata, pe pagina oficiala de Facebook, evenimentul de lansare a candidatilor la parlamentare dar si a sloganului partidului la aceste alegeri.

"Daca il sustii pe Dacian Ciolos sa conduca guvernul si dupa alegerile din 11 decembrie, vino duminica alaturi de noi la mitingul de sustinere a lui Dacian Ciolos si de lansare a candidatilor PNL si a programului de guvernare. Partidul National Liberal a fost si ramane fidel principiilor care stau la baza Platformei Romania 100 si are pentru functia de prim-ministru al guvernului rezultat dupa alegeri o optiune ferma: Dacian Ciolos. Daca esti printre cei care nu doresc sub nici o forma un condamnat penal in fruntea guvernului, daca nu vrei ca gasca infractorilor PSD sa puna din nou mana pe putere, vino alaturi de noi duminica, 6 noiembrie, in Piata Revolutiei, sa spunem impreuna: #goCiolos #goPNL", se arata in mesajul de pe Facebook al PNL.

Surse din partid au precizat pentru News.ro ca evenimentul va fi unul deosebit, cu prezentator si materiale video pregatite special pentru miting. Pe scena se vor afla si personalitati din afara partidului, printre cei care ar urma sa sustina discursuri fiind si regizorul si producatorul Tudor Giurgiu.

Premierul Dacian Ciolos este asteptat sa participe la mitingul liberalilor, dupa ce miercuri a fost la Consiliul National al PNL care a votat in unanimitate sustinerea sa ca premier si dupa alegerile din 11 decembrie.

Potrivit liberalilor, la miting sunt asteptati in jur de 35.000 de sustinatori, aceasta fiind capacitatea maxima pentru Piata Revolutiei. Vor trimite activisti de partid filalele PNL din jurul Capitalei. Actiunea va dura maxim o ora.

Initial, mitingul PNL trebuia sa aiba loc in luna octombrie, atunci liberalii anuntand ca vor aduce la Bucuresti 50.000 de persoane, in Piata Constitutiei. Pentru ca Primaria Generala a intarziat acordarea avizelor pentru desfasurarea mitingului, liberalii au anulat actiunea preelectorala si au decis sa faca un miting mai restrans, in Piata Revolutiei.

  • Restrictii de trafic, duminica, pentru organizarea mitingului PNL

Traficul rutier va fi restrictionat, duminica dupa-amiaza, in zona centrala a Capitalei, unde va avea loc mitingul Partidului National Liberal la care sunt asteptati sa participe, potrivit protocolului de organizare a evenimentului, peste 15.000 de participanti, anunta News.ro.

Circulatia rutiera va fi restrictionata, duminica, intre orele 15.00 si 20.00, pe Calea Victoriei, (intre Piata Victoriei si Dem. I. Dobrescu), pe Strada Stirbei Voda (de la intersectia acesteia cu Str. Berzei), pe Str. Dem. I. Dobrescu (intre Bd. Ghe. Magheru si Calea Victoriei), pe Str. Rosetti (intre Bd. Nicolae Balcescu si Calea Victoriei) si pe Str. Episcopiei (intre Str. George Enescu si Calea Victoriei), anunta Brigada Rutiera a Capitalei.

Politistii spun ca au stabilit ca autocarele si microbuzele care ii vor transporta pe participantii la miting sa aiba puncte de intalnire, la intrarile in Bucuresti, la ora 14.00.

Astfel, vor ajunge la Fantana Miorita cei care vin pe DN1, la Parcul Plumbuita, cei care se vin pe DN2, la rondul de la Cora Pantelimon, cei care vin pe DN3, la magazinul Dedeman de pe Soseaua Giurgiului, cei care vin pe DN5, la statia Lukoil de pe soseaua Alexandriei, participantii care vin pe DN6, la Policolor, pe Theodor Palady, simpatizantii liberali care vin pe Autostrada A2 si la Metro Militari, cei care ajung in Bucuresti pe Autostrada A1.

Potrivit protocolului incheiat de liberali cu municipalitatea, la miting vor participa peste 15.000 de persoane.